Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
MILANOVIĆ U SINJU Kolinda je, kao i drugi HDZ-ovci, dobila kredit bez kamata

MILANOVIĆ U SINJU Kolinda je, kao i drugi HDZ-ovci, dobila kredit bez kamata

Naši roditelji su, ako su imali neku imovinu, morali prodavati da bi se mi mogli skučiti jer smo radili za 200 njemačkih maraka, rekao je predsjednički kandidat 12 stranaka

Zoran Milanović, predsjednički kandidat 12 stranaka, danas se družio s građanima u Sinju.

- Uz Sinj i ovaj kraj veže me nešto više od politike, vežu me emocije. Otac mi je iz Sinja, tu sam dolazio kao dijete i provodio ljeta. Svaki ugao u ovom gradu mi nešto predstavlja. Sjećam se kao danas, dok mi je otac sjedio u kavani ja sam odlazio po sladoled tu gdje je danas pekara. Sinj je grad koji u meni uvijek budi lijepa sjećanja - poručio je Milanović.

Prokomentirao je i izjavu protukandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović koja je rekla da on nije podnosio proslavu Oluje kazavši da se radi o osobi koja je prvi put u mimohodu u Vukovaru bila kada je bila kandidatkinja za predsjednicu Republike. 

- Kao ministrici vanjskih poslova i Sanaderovoj pobočnici nije joj palo na pamet da se pojavi u Vukovaru i onda se usudi komentirati što drugi osjećaju prema Kninu. HDZ-ovci su kad im je majka šaptala na uho naučili što se smije raditi, potkradati, dobivati kredite bez kamatne stope kao Grabar-Kitarović. Meni i mojim kolegama koji nisu bili ne HDZ-ovci, nego uopće stranački ljudi, to je bilo nedostupno. Naši roditelji su, ako su imali neku imovinu, morali prodavati da bi se mi mogli skučiti jer smo radili za 200 njemačkih maraka. Ali ne ako si HDZ-ovac i ta priča ne prestaje - rekao je Milanović koji je uvjeren u pobjedu na izborima.

Kazao je i da za početak, ako postane predsjednik, ne bi podržavao ljude optužene za ozbiljan kriminal, odnosno pljačku javnog novca. Ne bi ih proganjao, ističe, jer to nije njegov posao, ali u javnosti ne bi govorio da je više puta razgovarao s državnim odvjetništvom kao što je to rekla aktualna predsjednica s ciljem da se, ustvrdio je, pokrene istraga u vezi s remontom hrvatskih MIG-ova u Ukrajini.

- Više je puta razgovarala, vršila pritisak na odvjetništvo i USKOK i onda još izjavi da je nezadovoljna odgovorom. Znači, bila bi zadovoljna odgovorom da je krenuo progon protiv recimo Ante Kotromanovića. Dok je on gledao kako mu kuća gori i završio kao puki vojnik, ona je trošila kredite, birala stanove po Zagrebu i pripremala se za karijeru u Washingtonu, gdje ju je poslao, koje li ironije, Stipe Mesić - poručio je Milanović.

Vaša reakcija na temu