Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Nikola Brboleža MINISTRICA IZ SPLITA 'Teze da Plenković odlazi u Bruxelles provlače oni koji ga ne mogu pobijediti, zato se nadaju da će otići'

MINISTRICA IZ SPLITA 'Teze da Plenković odlazi u Bruxelles provlače oni koji ga ne mogu pobijediti, zato se nadaju da će otići'

Otvorila je 34. Marulićeve dane u kazalištu

Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture i medija u aktualnoj Vladi, komentirala je u Splitu navode koji se pojavili u njemačkom Bildu da je Andrej Plenković potencijalni kandidat za šefa Europske komisije. 

- Pojavljuju se svakakve insinuacije, ono što svi znamo jest da je predsjednik Vlade vrlo cijenjen u EU, međutim mi smo netom izašli iz izbornog ciklusa u kojem se natjecao za predsjednika Vlade. HDZ je dobio najviše glasova i mi smo potpuno posvećeni pregovorima i formiranju stabilne većine. Sve drugo su čiste spekulacije - rekla je Obuljen Koržinek.

Ustvrdila je i da te teze vjerojatno provlače oni koji ne mogu pobijediti na izborima pa se nadaju da bi Plenković otišao. 

- Mislim da je svakome čast kad se ime predsjednika naše Vlade pojavljuje u takvim kombinacijama jer svjedoči o njegovom ugledu, ali i poziciji Hrvatske u EU, za što je on jedan od najzaslužnijih - podvukla je na tu temu.

Upitana je i hoće li ostati u kombinacijama za ministricu kulture ako Plenković formira Vladu.

- To je preuranjeno pitanje, svi smo dio tima, kad će se i kako složiti, ovisi o predsjedniku Vlade - odgovorila je. 

Vjeruje da će se vlast realizirati u roku, ali trebat će neko vrijeme jer je važno obaviti ozbiljne razgovore, ipak se radi o formiranju Vlade.

Ministrica, inače, boravi u Splitu zbog otvaranja Marulićevih dana.

Vaša reakcija na temu