Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović MJESNI ODBOR SLATINE 'Ovoj zgradi je potrebna potpuna obnova'
Naš grad Piše: Dalmatinski portal

MJESNI ODBOR SLATINE 'Ovoj zgradi je potrebna potpuna obnova'

Mislav Domić kaže da se uvjerio da u Banovini ima jako kvalitetnih djelatnika

Dalmatinski portal u sklopu projekta 'Naš grad' donosi informacije iz splitskih gradskih kotareva i mjesnih odbora, gdje su nam sugovornici čelnici tih jedinica. Svaki od njih je imao priliku navesti tri najvažnija projekta koje žele realizirati u svom kvartu, a mi ćemo medijski pratiti kako se stvari odvijaju i tako, nadamo se, pomoći da posao bude što prije bude odrađen.

Mislav Domić, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Slatina, želi da pratimo ova tri projekta:

1. Nastavak uređenja Parka Miljenka Smoje u Slatinama

Bivši saziv Mjesnog odbora je krenuo u obnovu parka u centru mjesta, a mi ćemo nastaviti s obnovom. Do sada smo već financirali postavljanje sustava za navodnjavanje s automatskim paljenjem i platili sadnju dodatnih grmova. 



2. Uređenje dvorišta vrtića

Dvorištu vrtića u Slatinama potrebna je obnova pa smo željeli realizirati projekt rekonstrukcije. Međutim, Mjesni odbor nema vlastita sredstva koja bi bila dostatna za izvedbu tog projekta. Zato smo ga prezentirali gradskoj upravi i drago nam je da su u Gradu prepoznali koliko je ovo važno za Slatine i u okviru proračuna za sljedeću godinu predvidjeli  sredstva.


3. Adaptacija zgrade Mjesnog odbora

Zgrada MO-a nalazi se u samom centru mjesta, a za mještane Slatina jako je važna jer se u njoj odvijaju brojna sportska i kulturna događanja. Zbog desetljeća sustavnog neulaganja, potrebna joj je potpuna obnova, a Grad Split je u rebalansu proračuna predvidio sredstva i započeo izradu projektno-tehničke dokumentacije. Sljedeći korak bit će prijava projekta na EU fondove.



'Trebalo bi izgraditi mjesto sa street workout spravama'

Domić nam je odgovorio na još neka pitanja važna za funkcioniranje mjesnog odbora, pa evo njegovih riječi...

NAPRAVLJENO OD POČETKA MANDATA:

- Kupnja blagdanskih ukrasa: Odmah nakon konstituiranja Mjesnog odbora nabavili smo nove led ukrase i okitili Park Miljenka Smoje. Uz financijsku podršku Turističke zajednice grada Splita, ove godine kupili smo još dodatnih ukrasa za kićenje mjesta.

- Sadnja stabala: Zbog sve veće betonizacije, stvaramo zelene oaze, gdje god je to moguće. Mjesni odbor je već financirao sadnju tamarisa, a plan nam je kontinuirano ulagati u hortikulturno uređenje mjesta.

- Povećan broj polazaka autobusa: vrijeme i broj polazaka autobusa godinama se nije mijenjao. Napravili smo anketu s mještanima da nam sugeriraju kada je potrebno uvesti nove polaske autobusa. Nakon analize provedene ankete poslan je dopis Prometu u kojem smo tražili dodatne polaske autobusa. U velikoj mjeri prijedlozi mještana su realizirani. Sigurni smo da će promet ulaganjem u nove autobuse i zapošljavanjem dodatnih vozača moći uvesti dodatne polaske. Prvenstveno tu mislimo na dodatne polaske vikendom i blagdanima.

PROBLEMI ZA ČIJE RJEŠAVANJE NEMAJU OVLASTI: 

Nedovoljan broj parking mjesta - izgradnja Vrila

Nažalost, kao u većini mjesta uz obalu imamo kroničan nedostatak parkirnih mjesta, posebno tijekom turističke sezone. Grad Split će krenuti u izradu parkirališta u samom centru mjesta. Realizacijom tog projekta izgradit će se tridesetak parking mjesta.

Izgradnja nove ceste iznad Slatina i Arbanije

Državna cesta koja vodi do Slatina i prolazi kroz Slatine građena je prije pedeset i više godina. Ne treba posebno napominjati koliko su se Slatine i otok Čiovo u međuvremenu izgradili. Jedino rješenje za Slatine i Čiovo je gradnja nove ceste iznad kuća s dodatnim kapilarnim spojevima na novu cestu.

Izgradnja trafostanica 

Električna mreža ne prati neprestanu apartmanizaciju Slatina. Stoga je nužno  izgraditi dodatne trafostanice. Očekujemo da će se u dogledno vrijeme izgraditi trafostanica na predjelu Liveli.

Izgradnja dodatnih protupožarnih puteva i održavanje postojećih 

Slatine se mogu pohvaliti brojnim maslinicima i zelenilom. Probijanjem dodatnih protupožarnih puteva između ostalog omogućio bi se lakši dolazak do zapuštenih maslinika. 

Izgradnja kanalizacijske mreže 

Minoran dio Slatina je spojen na kanalizacijsku mrežu. Godinama čekamo nastavak izgradnje kanalizacijske mreže. U razgovoru s novim vodstvom Vodovoda rečeno je da će se krenuti s nastavkom izgradnje kanalizacijske mreže u kratkom roku. 

PRILAGOĐENOST OSOBAMA S INVALIDITETOM: U Slatinama imamo samo jedan nogostup. Svakako je potrebno imati dio plaže dostupan za invalide.

POVRŠINA PREDVIĐENA ZA KUĆNE LJUBIMCE: Nema parka za ljubimce. Većina mještana imaju kuće s velikom okućnicom. U Slatinama postoje brojni šumski putevi i maslinici gdje vlasnici šetaju s psima. 

SPORTSKI CENTRI I DJEČJA IGRALIŠTA: Imamo jedno dječje igralište i kombinirani sportski teren s dva koša i dvije branke za nogomet i rukomet. Svakako bi trebalo izgraditi mjesto sa street workout spravama.

SUDJELOVANJE STANOVNIKA U RADU MJESNOG ODBORA: Postoji nekoliko udruga u Slatinama s kojima izvrsno surađujemo. Svaki stanovnik Slatina s dobrim namjerama i pozitivnom energijom je dobrodošao.

OCJENA SURADNJE

Parkovi i nasadi: Suradnja s parkovima je jako dobra. U suradnji s njima posađena su nova stabla.

Čistoća: Prije par godina uspostavljen je sustav odvoza otpada s kućnog praga. Prezadovoljni smo takvim sustavom jer više nema ružnih razglednica ljeti.

Gradska uprava: Vrlo dobra suradnja. U ovih godinu dana uvjerio sam se da u Banovini ima jako kvalitetnih djelatnika.

Vaša reakcija na temu