Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
MJESNI ODBOR ŽRNOVNICA 'Borimo se za proširenje groblja, izgradnju kanalizacije i vodovoda te postavljanje reflektora'
Naš grad Piše: Dalmatinski portal

MJESNI ODBOR ŽRNOVNICA 'Borimo se za proširenje groblja, izgradnju kanalizacije i vodovoda te postavljanje reflektora'

'Žrnovnica će dobiti vrtić koji će zadovoljiti njene potrebe'

Dalmatinski portal u sklopu projekta 'Naš grad' donosi informacije iz splitskih gradskih kotareva i mjesnih odbora, gdje su nam sugovornici čelnici tih jedinica. Svaki od njih je imao priliku navesti tri najvažnija projekta koje žele realizirati u svom kvartu, a mi ćemo medijski pratiti kako se stvari odvijaju i tako, nadamo se, pomoći da posao bude što prije bude odrađen.

Mario Lolić, predsjednik Vijeća MO Žrnovnica, želi da pratimo realizaciju ova tri projekta za koja se bore:

1. Početak proširenja našeg groblja u Žrnovnici. U prošloj godini smo riješili administrativni problem koji je kočio početak širenja te se nadam da će se uskoro krenuti s realizacijom.


2. Početak izgradnje kanalizacije i novog vodovoda. Žrnovnica je zaslužila da konačno uđe u 20. stoljeće sa svojom infrastrukturom.

3. Početak izgradnje reflektora u ŠC Pricviće na pomoćnom igralištu. Reflektori su ključ budućnosti razvoja našeg nogometnog kluba NK Mosor Žrnovnica.



'Pomogli smo u realizaciji Smojine sobe'

Lolić nam je iznio još informacija vezanih za funkcioniranje tog dijela grada...

NAPRAVLJENO OD POČETA MANDATA: Pomogli smo GKMM-u u realizaciji Smojine sobe i murala ispred knjižnice i ulazu u MO Žrnovnica.

U suradnji s Lovrincem vratili smo naše stare sprovodne običaje, te smo u suradnji s gradskim službama riješili administrativni problem koji je kočio početak širenja groblja.

Pokrenuli smo ideju širenja našeg vrtića Tratinčica, te se ovom prilikom moram zahvaliti Jeleni Trogrlić Kovačić i Viktoru Zeliću koji su u suradnji s gradskim službama doveli do toga da sada to ide u realizaciju, te će Žrnovnica dobiti vrtić koji će zadovoljiti njene potrebe.

U gradski proračun ušao je napokon organizirani prijevoz djece OŠ Žrnovnica (Privor, Gračić, Starčevićeva), dugogodišnja borba moje zamjenice Tanje Soldić konačno je pri kraju.

U suradnji s našim nogometnim klubom NK Mosor Žrnovnica, Javnom ustanovom Športski  objekti Split ušli smo u realizaciju novog javnog igrališta u Pricviću, radovi su već krenuli.

Pomogli smo našoj župi UBDM Žrnovnica  u obnovi stropa naše crkve.

S Društvom arhitekata Splita organizirali smo radionicu o budućem prostornom planu Žrnovnice.

Sav naš kotarski proračun potrošili smo na razne male kotarske zahvate od rampe za osobe s invaliditetom, obnove kamenitih skalina u centru, obnove rasvjete u centru, sađenje cvijeća, financiranje prometnih elaborata po kojima se sada uređuje prometna signalizacija po našim ulicama u Žrnovnici, projekta za okretište za minibus u Starčevićevoj, sudjelovanjem u organizaciji raznih javnih manifestacija, prijevoza na izlet naših umirovljenika, izradi replike slike od povijesne važnosti za Žrnovnicu, Gospe od Žrnovnice i tako dalje.

PROBLEM ZA ČIJE RJEŠAVANJE NEMAJU NADLEŽNOST: Vodovod i kanalizacija.

PARKIRALIŠTA: Imamo parkiralište kraj crkve i određeni broj parkirnih mjesta u centru i kraj ambulante. U svakom slučaju, nedovoljno za današnje potrebe ljudi.

PRILAGOĐENOST OSOBAMA S INVALIDITETOM: S ponosom mogu reći da je upravo u tijeku izrada prve rampe za osobe s invaliditetom u centru Žrnovnice koju financira MO Žrnovnica. Važan prvi korak u olakšavanju života osobama s invaliditetom u Žrnovnici.

POVRŠINA PRILAGOĐENA ZA KUĆNE LJUBIMCE: Žrnovnica je prirodni raj za ljubimce te postoji mnogo staza za šetnju s ljubimcima uz rijeku i put Mosora.

SPORTSKI TERENI I DJEČJA IGRALIŠTA: Imamo jedan sportski teren u centru koji vapi za obnovom te dječje igralište koje smo u prošle godine u suradnji s 'Parkovima i nasadima' obnovili i postavili špinu i nove klupe. Također, postoji dječje igralište i na Korešnici. Svakako ćemo tražiti lokaciju za barem još jedno dječje igralište.

SUDJELOVANJE STANOVNIKA U RADU MJESNOG ODBORA: Svatko je dobrodošao da sa svojim znanjem, idejama, sudjeluje u radu, te se nadam da će sve ove pozitivne stvari koje se u zadnje vrijeme događaju u Žrnovnici motivirati što više ljudi za sudjelovanjem.

OCJENA SURADNJE

Čistoća: 5

Parkovi i nasadi: 5

Gradska uprava: 5

Policija i ostale službe: 5

KONTAKT ZA GRAĐANE: mozrnovnica@split.hr, kotarski komunalni redar Ivo Mihanović - 0914550232.

Vaša reakcija na temu