Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Mladić kojem se bore za život nakon nesreće na benzinskoj djelatnik je MORH-a

Mladić kojem se bore za život nakon nesreće na benzinskoj djelatnik je MORH-a

Državljanka Francuske je puštena na kućnu njegu

Splitski liječnici još se uvijek bore za život mlađeg muškarca koji je zadobio teške opekline u nesreći na benzinskoj postaji na odmorištu Mosor Jug kod Omiša. Iz Ministarstva obrane (MORH) potvrdili su za Dnevnik Nove TV kako se radi o njihovom djelatniku iz Osijeka.

Otac Osječanina je rekao da stanje njegova sina ide na bolje. U nesreći je zadobio teške opekline, no uspješno se oporavlja. Njegov otac ispričao je kako je tijekom nesreće bio dovoljno priseban da svoj automobil odveze nekoliko stotina metara dalje od požara.

'Nije moj sin heroj, on je spasio svoju obitelj. Sve što je imao bilo mu je u tom automobilu. On je samo iz vatre spasio obitelj što bi svatko normalan napravio', rekao je njegov otac za SiB.net.

'Radimo sve u našoj moći, u najboljoj jedinici, pri klinici za anesteziju. Intenzivno liječenje se pruža i nadam da ćemo vam dati više informacija u sljedećih četrdeset osam ili sedamdeset dva sata', kazao je Josip Krnić, pročelnik Hitnog objedinjenog prijema u splitskom KBC-u.

Podsjetimo, jučer se nepoznati vozač automobilom švedskih registarskih oznaka zaletio u agregat za točenje goriva, nakon čega je izbio požar. Navedeni vozač je smrtno stradao, dok su ozlijeđeni djelatnik MORH-a, još jedan muškarac i državljanka Francuske.

Obojica ozlijeđenih muškaraca imaju teške opekline. Međutim, drugi muškarac za razliku od djelatnika MORH-a nije životno ugrožen. Državljanka Francuske je puštena na kućnu njegu. Krnić je za Dnevnik Nove TV objasnio zbog čega su opekline izrazito opasne.

'Pacijenti gube jako puno tekućine preko kože i samim time su izloženi dodatno velikoj šansi teških infekcija i septičkih stanja. To je naravno samim time za život ugrožavajuće stanje', naglasio je.

Preminuli muškarac koji je izazvao nesreću u vozilu je bio sam.

'Auto švedskih registarskih oznaka. Došli smo do podatka vlasnika tog vozila, međutim u ovom trenutku s obzirom na objektivne okolnosti ne možemo potvrditi je li vlasnik bio za vozilom. Tu će nam pomoći međunarodna policijska suradnja', kaže ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Obdukcija njegova tijela trebala bi pokazati je li zdravstveni problem odgovoran za ovu nesreću.

Podsjetimo, preminuli muškarac automobilom je prošao preko zelenog otoka, srušio prometni znak, a potom se u za sad nepoznatoj brzini bez kočenja zabio u automobil koji se zapalio i zahvatio agregat za točenje goriva. U potpunosti su izgorjela tri automobila, a još tri su zahvaćena plamenom.

Vaša reakcija na temu