Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
MOSTOVAC GALIĆ O SLUČAJU LIDIJE BEKAVAC: Čudi me kako je nisu podržale kolegice iz vladajuće većine
GRADSKO VIJEĆE Naš grad 2024. Piše: Dalmatinski portal

MOSTOVAC GALIĆ O SLUČAJU LIDIJE BEKAVAC: Čudi me kako je nisu podržale kolegice iz vladajuće većine

'Nažalost, ali ovakvo ponašanje i postupanje je samo jedan veliki korak unatrag'

Splitski gradski vijećnik Mosta Tihomir Galić, objasnio je zašto je napustio današnju sjednicu.

'U trenutku kada jedna osoba u prostoriji s vama, u ovom slučaju u Gradskoj vijećnici, osjeti tjeskobu, osjeti se povrijeđenom i kada iz istih razloga, osjećaja napusti tu istu prostoriju, najmanje što sam mogao učiniti jest da istoj pružim potporu i razumijevanje', kaže Galić, osvrćući se na današnje uvrede dogradonačelnika Bojana Ivoševića upućene HGS-ovoj vijećnici Lidiji BekavacKako smo već pisali, rekao je kao je 'Lidija opet poludjela', a potom je oporba napustila vijećnicu.

Naglašava kako nije bilo riječi ni o kakvoj 'politici, dogovoru, klanovima ai zavjerama. To je, dodaje, bila jednostavno ljudska reakcija u trenutku kada netko treba pomoć.

'Zašto se u gradskoj vijećnici govore neprimjerene riječi, zašto se vrijeđa, zašto se isto čak i tolerira? Ne mogu i ne želim razumjeti.

U konačnici zašto je toliko teško reći 'pogriješio sam i ispričavam se' pa čak i u situaciji kada smatraš da nisi ništa krivo napravio, ako će se tom gestom povrijeđenoj osobi vratiti dostojanstvo i umiriti situacija? Zašto?

Sve skupa držim tužnim i žalosnim, a posebno me takvo ponašanje čudi od pripadnika stranaka koje žele mijenjati i Grad i državu na bolje.

Nažalost, ali ovakvo ponašanje i postupanje je samo jedan veliki korak unatrag.

Posebno me žalosti reakcija, odnosno izostanak iste, od vijećnica vladajuće većine koje očito iz 'viših političkih i stranačkih interesa' nisu pružile niti minimum razumijevanja i podrške povrijeđenoj kolegici.

Nažalost to je tako u gradu Splitu, u Republici Hrvatskoj 26. travnja 2024. godine', poručuje Galić.

Vaša reakcija na temu