Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Photo by mana5280 on Unsplash NA RUKU STANARIMA Banovina pripremila novu odluku o radnom vremenu kafića i restorana

NA RUKU STANARIMA Banovina pripremila novu odluku o radnom vremenu kafića i restorana

Izvan stare gradske jezgre mogu raditi duže

U splitskoj gradskoj upravi mijenjaju odluku o radnom vremenu kafića i restorana u gradu. Ukratko, na Rivi će se dozvoliti duže radno vrijeme, a u Getu neće. Namjera im je, kako doznajemo, disperzirati događanja iz stare gradske jezgre kako bi stanari imali više mira, a izvan Geta da 'normalno' rade. Ovom korekcijom planiraju zadržati živost u gradu, ali s manje uznemiravanja stanara. 

Prema nacrtu odluke, ugostiteljski objekti u staroj gradskoj jezgri bi od svibnja do konca rujna mogli raditi svaki dan od šest sati do ponoć. Kolege im na Rivi, Prokurativama, Matejuški ili luci mogli bi raditi od 6 do jedan sat radnim danom, a petkom, subotom i dan uoči blagdana bi mogli raditi do 2 sata ujutro. 

Prijedlog mora proći javno savjetovanje, potom bi vijećnici u travnju odlučivali o tome kako bi nova pravila mogla stupiti na snagu već od ove sezone. 

Mišljenje mora dati Turističko vijeće, koje se neće sastati fizički, nego se izjašnjavaju mailom na elektronskoj sjednici. Kako doznajemo, izjasnit će se većinom pozitivno.

Vaša reakcija na temu