Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: pixabay.com Načelnik općine Sali: Gotovo svaka druga kuća u mjestu ima nekog oboljelog

Načelnik općine Sali: Gotovo svaka druga kuća u mjestu ima nekog oboljelog

'Do potpunog lockdowna nije došlo'

Korona se pojavila i na otocima, Lastovo bilježi prve slučajeve, u Salima na Dugom otoku razbuktala se nakon jedne zabave.

Zoran Morović, načelnik općine Sali za RTL Danas otkriva kakva je situacija - koliko je mještana zaraženo; prijeti li im zatvaranje. Još uvijek nema potpunog lockdowna.

'Trenutačno imamo više od 40 zaraženih, danas us obavljena i dodatna testiranja i čekamo rezultate, Testirano još 20-ak ljudi', otkrio Morović.

'Po našoj procjeni imali smo tri žarišta, jedno je bila rođendansko slavlje, drugo crkveni zbor, a prije svega bila je pojava i vrtiću i školama gdje su bili asimptomatski slučajevi i sada vidimo da cijele obitelji te djece su oboljele', kazao je.

Također je naglasio: 'Odmah nakon prvog oboljelog podnijeli smo zahtjev županijskom i nacionalnom stožeru te su škole i vrtići zatvoreni, ukinuta su misna slavlja i te mjere su sada na snazi. Do potpunog lockdowna nije došlo'.

Otkrio je kako se nije osobno testirao jer nema simptome ni temperaturu, ali da gotovo svaka druga kuća u mjestu ima nekog oboljelog.

'Izuzetno je dobra stvar što je otočki liječnik educiran za uzimanje uzoraka, što je izuzetno bitno jer smo mi otočka sredina i naši ljudi sad ne moraju putovati katamaranom na testiranje i tako ugrožavati sebe i druge', kazao je.

Vaša reakcija na temu