Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Mijo Dropuljić Načelnik Podstrane ugostio 'djevojčicu u plavom kaputiću': 'Svjedočila nam je o paklu Vukovara'

Načelnik Podstrane ugostio 'djevojčicu u plavom kaputiću': 'Svjedočila nam je o paklu Vukovara'

Dotaknuli su se i aktualnih događaja

Načelnik Podstrane Mijo Dropuljić izvijestio je kako je s predsjednikom Općinskog vijeća Zdravkom Galićem i Josipom Vrdoljakom imao čast ugostiti Željku Jurić, uplakanu djevojčicu u svijetloplavom kaputiću koju je snimila kamera BBC-a u koloni prognanika nakon pada Vukovara, 18. studenog 1991., što je dirnulo ljude diljem svijeta.

Željka Jurić, podsjetio je, prisustvovala je ovogodišnjem Torcidinom mimohodu za žrtve Vukovara i Škabrnje. Nedavno je ispunila svoj san i postala članica Torcide.

'Otvorila nam je dušu i ispričala kako je djevojčica od svega šest godina postala simbol Vukovara zbog fotografije koja je obišla svijet i urezala se svima duboko u pamćenje. U razgovoru nam je svjedočila o paklu Vukovara, paklu koji ni danas, ni bilo kada, nitko tko u tom gradu tada nije bio neće moći razumjeti. Dotakli smo se i aktualnih događaja povodom obilježavanja 32. obljetnice pada Vukovara. 

Na kraju sam joj zaželio puno sretnih i bezbrižnih dana u budućem životu te da se nikada ne zaboravi i ne ponovi Vukovar', istaknuo je Dropuljić uz zajedničke fotografije. 


Vaša reakcija na temu