Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay NAPOKON Ugostiteljski objekti mogu raditi do ponoć, ukida se zabrana treniranja i natjecanja u zatvorenim prostorima!

NAPOKON Ugostiteljski objekti mogu raditi do ponoć, ukida se zabrana treniranja i natjecanja u zatvorenim prostorima!

Popuštaju mjere

Nacionalni stožer civilne zaštite donio je odluku da od večeras ugostiteljski objekti mogu raditi do 24 sata! To se odnosi na kafiće, pekare, javna okupljanja... Ukida se zabrana treniranja i natjecanja u zatvorenim prostorima.

- Želio bih naglasiti da su javna događanja i okupljanja i dalje ograničena na maksimalno 100 osoba. Smatram bitnim istaknuti to sada pogotovo kad je pred nama Europsko prvenstvo u nogometu i kada je počela turistička sezona - rekao je ministar Davor Božinović.

No, kafići i dalje neće raditi u zatvorenim dijelovima.

- Kada bismo otvorili zatvorene dijelove kafiće ne bi bilo moguće kontroliranje epidemiolopških mjera, zato idemo postepeno i oprezno. Zaključak je bio da nećemo otvoriti zatvorene dijelove kafića - objasnio je Božinović. 

Potreban razmak između stolova će se vjerojatno smanjiti s tri na 2,5 metra, na traženje ugostitelja.

- U ovom trenutku nismo još odlučili, ali mislimo da ćemo taj razmak smanjiti na 2,5 metra - rekao je.

Dodao je da se svim jedinicima lokalne samouprave daje preporuka da se ne organiziraju javna događanja poput masovnog gledanja nogometnih utakmica.

Vaša reakcija na temu