Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MUP NASILJE U SPLITU Pištoljem i metalnom šipkom napali muškarca na ulici, jedan od uhićenih je stari znanac policije

NASILJE U SPLITU Pištoljem i metalnom šipkom napali muškarca na ulici, jedan od uhićenih je stari znanac policije

Oštećeni je odbio ponuđenu liječničku pomoć

Splitska policija je jučer, oko 18.30 sati, zaprimila dojavu o sukobu nekoliko osoba na ulici u Splitu. Na mjestu događaja su zatekli ozlijeđenog muškarca, a ubrzo su pronašli i dva muškarca koja su pobjegla. Uhićeni su i dovedeni u službene prostorije policije zbog istraživanja.

Pregledom mjesta događaja pronašli su odbačeni pištolj s dva komada pripadajućeg streljiva te metalnu šipku. Utvrđeno je kako su 37-godišnjak i 42-godišnjak fizički napali 28-godišnjaka, udarajući ga metalnom šipkom i drškom pištolja. Ozlijeđenom 28-godišnjaku je ponuđena liječnička pomoć koju je odbio.

'Tijekom istrage policija je utvrdila kako je 37-godišnjak posjedovao ilegalan pištolj, te je svojim ponašanjem ostvario obilježja prekršaja opisanog u članku 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i  prekršaja i prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana i to neovlašteno posjedovanje vatrenog oružja kategorije B,

neovlašteno posjedovanje streljiva za vatreno oružje B kategorije i nošenje vatrenog oružja pod utjecajem alkohola, dok je u odnosu na  42-godišnjaka utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježje prekršaja opisanog u članku 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i prekršaja opisanog u čl.29 st. 5 Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana (posjedovao je hladno oružje - metalnu cijev pogodnu za nanošenje ozljeda)', izvijestili su iz policije.

Obojica su jučer uz optužni prijedlog privedeni na nadležni općinski prekršajni sud.

Neslužbeno se doznaje kako je jedan od uhićenih  Ante Rubić zvani Crv, stari znanac policije. U veljači ove godine je aktivirao bombu na balkonu svog stana na prvom katu obiteljske kuće u Ulici Matice Hrvatske. U trenutku detonacije u blizini su bili on i majka, a u eksploziji je ranjen njihov pas.

Osuđen je na 13 godina zatvora jer je 2008. na Lovrincu nožem u srce ubo Denisa Tadića nakon svađe oko nesporazuma u prometu. Tadić je preminuo u splitskoj bolnici, a Rubić je na suđenju rekao kako je sve zapravo bio plod nesretnog slučaja.

Osuđen je i za pljačku benzinske crpke OMW u Dujmovači koju je počinio 2009. godine, a sudjelovao je i u tučnjavi ispred kafića Moon početkom ožujka prošle godine.

Vaša reakcija na temu