Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NASTAVLJA SE PRITISAK Policija pronašla osmrtnicu na autu SDP-ovog načelnika Milne

NASTAVLJA SE PRITISAK Policija pronašla osmrtnicu na autu SDP-ovog načelnika Milne

Frane Lozić na meti je zbog prijave nezakonitih legalizacija nepostojećih objekata

Posljednja u nizu prijetećih poruka Frani Loziću, SDP-ovom načelniku Milne, pronađena je rano jutros na vjetrobranskom staklu njegovog automobila parkiranog na rivi ispred zgrade Općine. Radilo se o osmrtnici zataknutoj ispod brisača. Poruku je pronašla policijska patrola koja redovito opservira Lozićevu kuću i automobil s obzirom da je u posljednjih godinu i pol zaprimio niz prijetnji. U tijeku je očevid na automobilu. Traže se otisci. 

Lozić se našao na meti nakon što je 2019. godine prijavio nezakonite legalizacije nepostojećih objekata u atraktivnim uvalama na području Općine Milna. Otkrio je da su legalizirani objekti koji zapravo nikada nisu postojali te da su za njihovu zamjenu izdane građevinske dozvole koje je s terenima kasnije kupila jedna tvrtka. 

Nakon što je dao iskaz u policiji, zaredale su prijetnje. Jutros je policija pronašla posljednju, a predzadnju je Lozić dobio prije koji dan uoči emitiranja reportaže o ovom slučaju na Novoj TV u emisiji Provjereno. 

'Uvijek isto. Gluhi poziv i onda dobijem poruku. Osmrtnice sam ranije dobivao poštom u pismima, a evo sada su ih počeli stavljati i ispod brisača', kazao nam je Lozić. 

Policija provodi kriminalističko istraživanje i zasad nije poznato da je itko prijavljen kao autor ili nalogodavac prijetnji. 

Prema Lozićevim saznanjima, policija je USKOK-u još krajem 2019. poslala posebno izvješće o prijavljenim nezakonitostima u postupku legalizacije nepostojećih objekata. Kako neslužbeno doznajemo, zatraženo je provođenje još nekakvih izvida koji su nedavno okončani.

Vaša reakcija na temu