Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović NAUTIČKI GASTRO TURIZAM Održana završna konferencija projekta vrijednog dva milijuna kuna

NAUTIČKI GASTRO TURIZAM Održana završna konferencija projekta vrijednog dva milijuna kuna

Natalija Palčić je rekla da su ostvareni svi planirani ciljevi odobrenog projekta

Nakon dvije godine provođenja projekta 'Nautički gastro turizam', sufinanciranog bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda u iznosu od gotovo dva milijuna kuna, održana je na MedILS-u i završna konferencija projekta na kojoj su prezentirani ostvareni rezultati i dodijeljene potvrde o uspješno savladanom programu. 

Nositelj ovog vrijednog projekta bio je splitski Kliper - ustanova za obrazovanje kadrova u pomorstvu u suradnji sa zagrebačkim partnerima udrugom UNUO i socijalnom zadrugom Kameleon.

- Ostvareni su svi planirani ciljevi odobrenog projekta: program osposobljavanja za brodskog kuhara kojim se povećava zapošljivost ranjivih skupina, program usavršavanja pedagoških vještina predavača i mentora iz turističko ugostiteljskog i pomorskog sektora, izrada novog kurikuluma za brodskog kuhara, izrada udžbenika/ kuharice za polaznike programa i studijska putovanja za mentore i nastavnike te za polaznike programa kako bi proširili stečena znanja kroz učenje iz primjera dobre prakse - rekla je Natalija Palčić,  voditeljica projekta i ravnateljica Klipera.

U programu je uspješno sudjelovalo 35 osoba mlađih od 25 godina, četiri osobe starije od 54 godine i jedna osoba s invaliditetom. 

- Novonastala situacija s korona virusom odgodila je planirano zapošljavanje naših polaznika u turističko ugostiteljskoj i pomorskoj industriji, no vjerujemo da će s poboljšanjem epidemiološke situacije dobiti priliku za demonstriranje stečenih znanja - dodala je Palčić.

Dodajmo još da je na konferenciji Marina Osmančević iz Udruge za zaštitu prirode Ouroboros govorila o ponašanju prema otpadu na moru, te da su dodijeljene potvrde o osposobljavanju za brodskog kuhara.

Vaša reakcija na temu