Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NE HUŠKANJU, NE GOVORU MRŽNJE Možemo! Split: U ovom slučaju meta je Bojan Ivošević, ali sutra može biti bilo tko drugi

NE HUŠKANJU, NE GOVORU MRŽNJE Možemo! Split: U ovom slučaju meta je Bojan Ivošević, ali sutra može biti bilo tko drugi

'Vodimo kampanju argumentima, ne mržnjom'

Možemo! Split objavili su na Facebooku da koalicija stranaka Možemo!, Pametno za Split i Dalmaciju i Nove ljevice stoji čvrsto na načelima društvene ravnopravnosti, poštivanja ljudskih prava, antifašizma i pravde za svih. Zbog toga se oštro suprotstavljaju i suprotstavljat će se svim oblicima govora mržnje - i u kampanji i općenito u društvu.

'Posljednjih dana svjedoci smo ispada jednog od kandidata za gradonačelnika Splita koji se u političku borbu za vođenje našega grada upustio ne argumentima nego izjavama koje se ni u kojem slučaju ne mogu podvesti pod demokratsku borbu. Vrijeđati konkurente na rasnoj, nacionalnoj, vjerskoj ili bilo kojoj drugoj diskriminatornoj osnovi najprimitivniji je oblik javnog djelovanja. Možemo biti politički protivnici i obraćati se svojim biračima temama koje smatramo važnima, ali raspirivanje i poticanje najnižih oblika jezika mržnje niti je politika niti je demokracija. Dapače, negacija je i jednog i drugog. Kad se tako nastupi, cilj nije ukazati na manjkavost nečijih stavova nego huškanje koje može završiti i gorim posljedicama od vrijeđanja. U ovom slučaju meta je Bojan Ivošević, ali sutra može biti bilo tko drugi. Dovoljno je da se nekome kojem je to jedini 'adut' ne svidi suparnikova 'krvna slika' ili vjerska, politička, spolna i bilo koja druga orijentacija.

Koalicija stranaka Možemo!, Pametno za Split i Dalmaciju i Nove ljevice stoji čvrsto na načelima društvene ravnopravnosti, poštivanja ljudskih prava, antifašizma i pravde za svih. Zbog toga se oštro suprotstavljamo i suprotstavljat ćemo se svim oblicima govora mržnje - i u kampanji i općenito u društvu. Zalažemo se za društvo u kojem će svjetonazor netrpeljivosti biti ne samo pravno sankcioniran, nego i biti gurnut tamo gdje mu je mjesto - na društvenu marginu.

Vodimo kampanju argumentima, ne mržnjom.'

Vaša reakcija na temu