Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NEOVLAŠTENO SNIMANJE: SDP-ovku iz Park šume Marjan pokupila policija nakon prijave zamjenika Ivoševića

NEOVLAŠTENO SNIMANJE: SDP-ovku iz Park šume Marjan pokupila policija nakon prijave zamjenika Ivoševića

Snimka sastanka sa šumarskim inspektorom završila je na Dnevnoj dozi splitskog reda

Nema mira u Javnoj ustanovi za upravljanje Park šumom Marjan. Danas su tri policajca usred bijela dana iz objekta na Benama na ispitivanje u postaju odveli Marijanu Balić Carevski, teologinju iz SDP-a oko čijeg se zapošljavanja na radnom mjestu edukatorice u doba Ive Baldasara diglo poprilično prašine, a na kraju su i ustanova i bivši ravnatelj novčano kažnjeni. 

Po Balić Carevski su došli zbog prijave zamjenika splitskog gradonačelnika Bojana Ivoševića i snimke sastanka održanog prije dva dana u prostorijama ustanove sa šumarskim inspektorom koji je stigao u nadzor zbog anonimne prijave da je gradonačelnik ilegalno posadio deset mladica bora. 

Dio snimke pojavio se na jučer na Dnevnoj dozi splitskog reda uz nimalo laskav komentar na račun zamjenika gradonačelnika Bojana Ivoševića koji je govorio o problematici gospodarenja Marjanom. Ivošević je policiji podnio prijavu za neovlašteno snimanje, a oni su danas stigli kod v. d. ravnatelja Park šume Stipe Mušure, koji ih je primio i kazao im gdje da potraže kolegicu. 

Čuo je da su je odveli, ali više od toga nije mogao reći s obzirom da se obavezao na čuvanje tajnosti postupka. Ništa nam nije mogao reći ni o statusu Balić Carevski koju nakon svega zasigurno ne čeka svjetla budućnost u ustanovi. 

Kako neslužbeno doznajemo, snimala je sastanak u strahu za svoje radno mjesto, ali i radna mjesta svojih kolega jer je zamjenica predstavnika radnika u Upravnom vijeću. U ustanovi navodno vlada dosta velika psihoza nakon što je sud zaključio da se ne mogu baviti šumarskom djelatnosti pa mnogi strahuju za svoja radna mjesta. 

Policijska uprava Splitsko-dalmatinska kratko nam je odgovorila da su temeljem zaprimljenog prijedloga za pokretanje kaznenog postupka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz članka 143. Kaznenog zakona RH proveli kriminalističko istraživanje nad jednom osobom te će nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu Split podnijeti posebno izvješće kao nadopunu kaznene prijave. 

Balić Carevski nam nije mogla dati komentar bez odobrenja v. d. ravnatelja.

Vaša reakcija na temu