Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NERIJEŠENI ODNOSI Jerko Pirić optužen je za paljevinu Karmelinovog plažnog objekta i štetu od 400 tisuća kuna

NERIJEŠENI ODNOSI Jerko Pirić optužen je za paljevinu Karmelinovog plažnog objekta i štetu od 400 tisuća kuna

Pirić je jučer uhićen zbog sumnje da je naručio ubojstvo Karmelina Fistanića

Karmelino Fistanić, ubijen prije mjesec dana u Omišu i njegov bivši poslovni partner Jerko Pirić, jučer uhićen zbog sumnje da je naručio likvidaciju, imaju nesuglasice koje traju godinama. Osim što je Fistanić protiv Pirića podigao tužbu za naknadu štete, Općinsko državno odvjetništvo u Splitu optužilo je Pirića da je potpalio Fistanićev plažni objekt u Pisku početkom srpnja 2015. godine.

U optužnici se navodi da je Pirić oko 3 sata zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa s Karmelinom Fistanićem došao do montažnog plažnog objekta Reful i šibicom zapalio krpu natopljenu lakozapaljivom tekućinom. Bacio ju je na objekt svjestan da uslijed takve radnje može izazvati požar. U kratkom vremenu požar se proširio na cijeli objekt koji je u potpunosti izgorio. Osim konstrukcije objekta, uništene su i elektro i druge instalacije te ugostiteljska oprema, čime je Fistaniću nanesena šteta od 400 tisuća kuna, stoji u optužnici. 

U obrazloženju se navodi da je policijska postaja Omiš 19. kolovoza 2015. podnijela posebno izvješće iz kojeg proizlazi osnovana sumnja da je Jerko Pirić počinio kazneno djelo opće opasne radnje. U svojoj obrani Pirić je negirao inkriminacije, a u postupku je ispitan i Fistanić koji je detaljno opisao poslovni odnos s Pirićem te naveo razloge zbog kojih sumnja da bi Pirić bio počinitelj. 

Svjedokinju je te večeri probudio zvuk jačeg brodskog motora. Izašla je na balkon i ugledala dim i vatru. Pozvala je 112. Dok je razgovarala s dežurnim čula je zvuk brodskog motora koji se udaljava prema Omišu. Na rukavici pronađenoj na mjestu požara pronađen je DNA profil koji se podudara s profilom Jerka Pirića. 

U odgovoru na optužnicu osporen je dokaz s rukavice jer vještačenje nije pratila prateća dokumentacija. Postavilo se i pitanje postoji li razumna i realna mogućnost da je netko podmetnuo rukavicu kako bi se inkriminiralo Pirića. 

Vaša reakcija na temu