Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Općina Zagvozd Nezavisna Ivana Čagalj postala je predsjednicom Općinskog vijeća Zagvozda

Nezavisna Ivana Čagalj postala je predsjednicom Općinskog vijeća Zagvozda

Demantira da je iz HDZ-a izašla radi funkcije

Na sjednici Općinskog vijeća, održanoj u četvrtak 29. rujna nezavisna vijećnica Ivana Čagalj, dobila je potporu nezavisnih vijećnika Ivana Lončara, Branislava Mušure, Ivana Djakovića i Marka Mucića za obnašanje dužnosti predsjednice Općinskog vijeća Zagvozda. 

'Nezadovoljni radom dosadašnjeg predsjednika kao i radom Općinskog vijeća i funkcioniranjem Općine Zagvozd odlučili smo se na ovaj korak uvjereni da ćemo svojim radom i angažmanom promijeniti stvari na bolje. Moram naglasiti, u svoje osobno a i u ime kolega vijećnika, da nam nije cilj opstrukcija načelnika nego upravo suprotno: pozitivna promjena i odmak od načina provođenja politika koje su dovele do toga da Zagvozd na popisu stanovnika iz 2021.g. broji manje od tisuću stanovnika. Svjesni smo da za ovaj podatak krivac nije isključivo kontinuitet vlasti HDZ-a (neprekidno od 1993.), ali isto tako poučeni primjerima iz susjednih općina u kojima su obnašanje vlasti preuzeli nezavisni pojedinci lišeni stranačke stege odlučili smo se na ovakav korak', poručuje Ivana Čagalj. 

Dodaje kako će 'odmah u startu demantirati 'zle jezike' za koje je svjesna da će ih biti i tezu da je  iz HDZ-a izašla radi funkcije'. 

'Razloge svog napuštanja HDZ-a sam već navela u prijašnjim medijskim istupima i jedni su od ključnih čimbenika stanja u Zagvozdu danas. 

Osim vijećnika koji su me podržali, osjećam podršku Zagvožđana i sigurna sam da ćemo u narednom periodu pokrenuti Zagvozd. Već na primjeru proračuna za narednu godinu ćemo pokazati spremnost na konstruktivnost i suradnju ali samo za interes Zagvožđana...

Na kraju, veseli me glas naroda koji kaže da je bilo i vrijeme da jedna žena preuzme upravljanje radom Općinskog vijeća', poručuje Čagalj.

Vaša reakcija na temu