Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Zlatna vrata NIJE IM VALJALA: Tamara Visković zatekla Zlatna vrata na početku mandata u minusu 901.000 kuna, a ostavlja na računu 566.000 kuna!

NIJE IM VALJALA: Tamara Visković zatekla Zlatna vrata na početku mandata u minusu 901.000 kuna, a ostavlja na računu 566.000 kuna!

Od brojnih projekata, ostavlja i lift za osobe s invaliditetom u realizaciji

Bivša ravnateljica Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata Tamara Visković iznijela je konkretne brojke ove ustanove i stanja u kojem ju je preuzela.

Ove rezultate  koalicija HDZ - HGS i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara nisu htjeli, podsjetimo, nego su htjeli svog čovjeka, ali u naumu nisu do kraja uspjeli.

- Prije dvadesetak dana Zlatna vrata su i formalno primopredana na upravljanje v.d. ravnateljice, sa 566.000 kuna na računu, pozitivnim poslovanjem u prethodne tri godine, osiguranim sredstvima za 2019. od strane Ministarstva kulture (Kino Bačvice, izložbe, investicijsko održavanje zgrade), HAVC-a (program Kinoteke), Europa Cinemas (program Kinoteke) Grada Splita (potpora nekomercijalnim obrazovanjima, Kino Bačvice, filmska klasika u Kinu Bačvice, izložbe), ESF-a (dva EU projekta u provedbi), novim podovima, krovom i prozorima, liftom za osobe s invaliditetom u fazi realizacije i, što je najveće bogatstvo, preko 20.000 gledatelja u Kinoteci plus preko 7.000 u Kinu Bačvice.

Za ustanovu koja je prije četiri godine preuzeta  s minusom od 901.000, od čega samo u 2014. godini 464.668, 8 - 9000 posjetitelja, s neisplaćenim honorarima unatrag dvije godine, u kojoj smo plaće na kapaljku klikali čitav mjesec, od najniže prema najvišoj, kad bi se skupilo kuna na računu, pa kad bi napokon moja došla na red, buljila bi pola jutra u ekran, dal' da si isplatim plaću il da platim, recimo... struju... We've come a long way baby - obznanila je Visković.

Vaša reakcija na temu