Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Nikola Kalinić o zatvaranju ljekarne u Marmontovoj

Nikola Kalinić o zatvaranju ljekarne u Marmontovoj

Bivši hajdukovac je ogorčen

Zbog medijskih napisa kako je najstarija splitska ljekarna u Marmontovoj ulici zatvorila vrata jer je nogometaš Nikola Kalinić odlučio dvostruko podignuti najam, bivši hajdukovac je ispričao svoju priču. Prenio nam je odvjetnik Vinko Radovani. Kalinić je ogorčen  time što je prst uperen u njega, a pozadina priče je, iznosi, sasvim drukčija.

- Ugovor je sklopljen s Ljekarnama Splitsko-dalmatinske županije na pet godina, za dvije tisuće eura mjesečno, daleko niže od tržišne cijene. Dogovor je bio da ako  dobiju odobrenje o Hrvatske ljekarničke komore za klasičnu djelatnost, da se revidira cijenu zakupa - počinje.

Otvorena je, nastavlja, Pharmagal, s prodajom lijekova. 

U travnju je isticao ugovor, a Kalinić je dva mjeseca prije pozvao na sastanak da se dogovore oko daljnje suradnje i povišenju cijene najma. Iz firme su se, navodi, oglušili na poziv te su u travnju predložili da s obzirom na pandemiju koronavirusa im ustupi te mjesece prostor besplatno, a kako bi mogli ulagati u dezinficijense i druga zaštitna sredstva.

Kalinić je odgovorio da može, pod uvjetom da se onda dezinficijensi besplatno dijele Splićanima i gostima. Na koncu je predložio da do 31.prosinca budu isti uvjeti, a da nakon toga vide kako će se situacija razvijati i ovisno o tome potpiše novi ugovor na 3900 eura, opet s nižom tržišnom cijenom. Ljekarna je pak odlučila raskinuti suradnju 30.rujna, nakon turističke sezone.

- Kada se kupovao prostor, jasno je bilo da ne može ništa drugo biti osim ljekarne i nikakve druge namjere nije bilo niti može biti. Dakle, prozivke da je odgovoran za zatvaranje ne da ne stoje, nego jedini ima interes da je otvorena - ustvrdio je.

Prostor od 76 kvadrata, inače, prije nego je kupio Kalinić, ponuđen je Gradu, Županiji i resornom ministarstvu zbog prava prvokupa, ali su svi redom odbili.

Prethodno je bio zatvoren jer je apoteka izgubila potrebne kvadrate zbog preuređenja slastičarnice. Zbog tih nedostataka metara četvornih, Hrvatska ljekarnička komora odbija izdati suglasnost za klasičnu apoteku.

Vaša reakcija na temu