Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: screenshot NISU SE TESTIRALI Bosanci krenuli na more s lažnim nalazima za Covid, sada za njih traže kaznu od po 10 tisuća kuna

NISU SE TESTIRALI Bosanci krenuli na more s lažnim nalazima za Covid, sada za njih traže kaznu od po 10 tisuća kuna

Terete ih za krivotvorenje isprave

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv petorice državljana BiH nastanjenih u Austriji za krivotvorenje službene isprave. 

Početkom kolovoza 2021. na graničnom prijelazu Aržano predočili su mikrobiološke nalaze kojima se potvrđuje da su se testirali na Covid i da su negativni, premda se nisu uopće testirali, nego su nalaze nabavili u Mrkonjić Gradu za 50 maraka po nalazu. 

Sudu se predlaže izdavanje kaznenog naloga s kaznama od po 40 dnevnih iznosa što, s obzirom da optuženici zarađuju najmanje 1.800 eura mjesečno, iznosi 10 tisuća kuna. Ako eventualno dođe do suđenja, predlaže se stroža kazna od 60 dnevnih iznosa ili 15 tisuća kuna. 

Optuženici, tri brata Z. i dva brata H., krenuli su na more u Makarsku na ljetovanje, ali preko graničnog prijelaza nisu prešli, odnosno, privedeni su u postaju granične policije čim je otkriveno da se radi o krivotvorinama. Radilo se o nalazima genetičkog centra iz Sarajeva napisanim na njemačkom jeziku.

Vaša reakcija na temu