Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović NOVI PROBLEMI U KAŠTELIMA Policija spriječila paljevinu objekta kraj restorana osumnjičenog za ubojstvo

NOVI PROBLEMI U KAŠTELIMA Policija spriječila paljevinu objekta kraj restorana osumnjičenog za ubojstvo

Nakon što je zapaljen BMW Joze Čabraje, malo je nedostajalo za novi požar

Policija je jučer rano ujutro spriječila paljevinu objekta u Kaštel Novom koji se nalazi u blizini restorana Jakova Šimića, osumnjičenog za ubojstvo Maria Boljata i ranjavanje Joze Čabraje. Oko 3 sata ujutro zamijetili su jednu osobu pred vratima kako proljeva tekućinu. Nailazak patrole spriječio ga je u naumu. Pobjegao je, još ga traže, a objekt nije planuo. Mjesto je osigurano te je obavljen očevid. U tijeku je kriminalističko istraživanje. 


U policiji nam kažu da slučaj ne povezuju s obračunom dviju grupa koji je rezultirao smrću Maria Boljata, a nisu nam potvrdili ni da čuvaju Šimićev restoran, tek da pojačano nadziru šire područje. Smatraju da cilj napada nije bio restoran, već poslovni prostor ispred kojeg je prolivena tekućina. 

Ovo ne bi bio prvi noćni požar u Kaštelima ovog tjedna. Tek nešto više od 24 sata nakon što je u Kaštel Kambelovcu u nedjelju navečer ubijen Mario Boljat, planuo je BMW kojeg je koristio Jozo Čabraja. Bio je parkiran ispred njegove kuće, koju je te večeri pretraživala policija. 


Šimić i Čabraja nalaze se u splitskoj bolnici pod paskom policije, a u zatvoru su završili braća Mate i Josip Šuker. Sumnjiče ih za sudjelovanje u tučnjavi sa smrtnom posljedicom. Policija još traži trećeg osumnjičenog Tonija Vitaljića, a novost je da je na kriminalističko istraživanje priveden Ivan R., koji je već bio na razgovoru u policiji. Identificiran je i muškarac koji je vozio Jozu Čabraju. Njega ne terete ni za kakvo kazneno djelo, već je svjedok u postupku. 

Šimića terete za teško ubojstvo Boljata iz bezobzirne osvete jer ga je pretukao par dana ranije. Sumnjiče ga da je ispalio tri hica u Boljata dok je ovaj ležao na asfaltu razbijene lubanje i nagnječenog mozga. Dva metka su ga pogodila u leđa i prošla kroz srce i pluća. Policija još nije utvrdila kako je Šimić dobio metak u abdomen. 

Vaša reakcija na temu