NOVO PROŠIRENJE ISTRAGE Dvojica iz skupine Željka Rajića osumnjičeni za još jednu iznudu, policija traži jednog osumnjičenika

NOVO PROŠIRENJE ISTRAGE Dvojica iz skupine Željka Rajića osumnjičeni za još jednu iznudu, policija traži jednog osumnjičenika

Trojica se sumnjiče da su iznudili 5.000 eura prijeteći oštećenom i njegovoj obitelji

USKOK je proširio istragu nad dvojicom pripadnika zločinačke organizacije Željka Rajića koja je dosad osumnjičena za više teških kaznenih djela, poput pokušaja ubojstva, iznuda i protupravnog oduzimanja slobode. Dvojicu sumnjiče za još jednu iznudu, a osim njih osumnjičena je i treća osoba koja je zasad nedostupna policiji.

USKOK navodi da se sumnja da su osumnjičenici D. P. i L. B. u rujnu i listopadu prošle godine od oštećenog tražili da im preda 17 tisuća eura prijeteći da će ubiti njega i članove njegove obitelji premda su znali da im ništa ne duguje. Tu je bio i treći osumnjičenik koji je ponudio da će dati pet tisuća eura, premda do toga nikada nije došlo. Oštećenom su dali rok od mjesec dana da vrati tih pet tisuća eura, no svega par dana kasnije treći osumnjičenik zaprijetio je oštećenom da će ubiti njega i obitelj te mu zapaliti automobil i lokal. 

Oštećeni je pobjegao u inozemstvo, a treći osumnjičenik nastavio je prijetiti njegovoj majci. Tražio je da mu plate pet tisuća eura s kamatama, što je majka oštećenog i napravila u strahu za sebe i članove obitelji.  

 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(50031, "");
Pregledaj komentare