Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Obnovljena ambulanta u Lećevici, imala je veliki značaj u Domovinskom ratu

Obnovljena ambulanta u Lećevici, imala je veliki značaj u Domovinskom ratu

Na raspolaganju je i stanovnicima susjednih Unešića i Klisa

Župan Blaženko Boban otvorio je danas obnovljenu ambulantu u Lećevici. Načelnik Općine Ante Baran rekao je da će zgrada ambulante kroz koju godinu bit će stara stotinu godina. Istaknuo je da je ambulanta godinama bila na raspolaganju stanovnicima Lećevice, ali i susjednih Unešića i Klisa te je posebno istaknuo njezin značaj u Domovinskom ratu, kada je zbog blizine bojišnice na Moseću, bila u funkciji ratnog Saniteta HV-a. 

– Napokon smo dobili zgradu koja sada izgleda kao da je nova. U blizini smo kaštelanske rivijere, a bez ambulante se ne bismo usudili razvijati ruralni turizam jer smo već sada tražena destinacija za biciklizam, planinarenje i uživanje u prirodi kao i zbog eko hrane, poznatog Lećevačkog sira, ali i aromatičnog mediteranskog bilja – kazao je Baran.

Župan je  rekao kako su obišli i radove na prometnicama i vodovodu u Kladnjicama i početak radova na trafostanici budućeg Centra za gospodarenje otpadom. 

- Nakon što sam se i sam uvjerio koliko je dozvola i administrativnih poslova bilo potrebno dovršiti za Lećevicu, mogu kazati, da će izgradnja biti najlakši dio posla. Prije otvaranja ambulante su mi rekli: lako je nama za zgradu, ne dirajte nam našega doktora i sestru. Zato, čestitam danas prije svega dr. Velenu Šarotiću i sestri i zahvaljujem im za njihov nemjerljivi doprinos za vrijeme Domovinskog obrambenog rata, kada je ova ambulanta svakodnevno bila 24 sata u funkciji – kazao je Boban.

Ravnatelj županijskoga Doma zdravlja, dr. Marko Rađa je kazao da Dom zdravlja ima 96 objekata na području cijele županije, te da je i ovaj objekt konačno došao na red za temeljitu obnovu. 

– Našli smo način, vrijeme i novac za obnovu ove ambulante koja sada, kako netko reče, izgleda bolje nego neka nova zgrada. Nadam se da ćemo tako doprinijeti podizanju kvalitete zdravstvene zaštite malobrojnim stanovnicima općine, te da će ovo biti poticaj i za povratak nekih obitelji u ovaj prelijepi kraj – kazao je dr. Rađa.

Vaša reakcija na temu