Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović OBRAČUN U KAŠTELIMA Čabraja povukao iskaz: 'Sve sam čuo od policajaca. Da su rekli da je tamo bio Zoran Milanović, i to bih ponovio'

OBRAČUN U KAŠTELIMA Čabraja povukao iskaz: 'Sve sam čuo od policajaca. Da su rekli da je tamo bio Zoran Milanović, i to bih ponovio'

Svjedok ubojstva Marija Boljata više se ničega ne sjeća

Jozo Čabraja, krunski svjedok obračuna u Kaštelima, u kojem je u lipnju prošle godine ubijen boksač Marijo Boljat zvani Pajkić, a sam svjedok izrešetan, više se ničega ne sjeća. Tužiteljici je nekoliko puta dao iskaz nakon ranjavanja, no danas tvrdi da je zapravo prepričao ono što je čuo od policajca. Za teško ubojstvo Boljata optuženi su Jakov Šimić, i sam ranjen u sukobu, braća Mate i Josip Šuker, Toni Vitaljić, Ivan Radović i Tomislav Šoljić. Vitaljić i Šoljić su u bijegu, ostali se ne smatraju krivima. 

'Tog 14. lipnja sjedio sam u kafiću i do mene je došao moj prijatelj Boljat. Rekao mi je da je istukao Šimića i da ga Šimić nakon toga zove na mobitel. Vidio sam da je nervozan, kazao sam mu da popije piće i da se smiri. Sjedili smo pola sata, Boljat je popio još jedno piće. Koliko sam uspio vidjeti, uspio sam ga smiriti. 

Dok smo bili u kafiću, Boljat je pričao na mobitel. Pozvao me da idem s njim. Bio sam malo pod utjecajem alkohola. Došli smo do jedne napuštene kuće iz koje je donio pištolj i pušku. Dao mi je pištolj da ga isprobam, opalio sam jedan metak u zemlju. 

Pokušao sam odgovoriti Boljata da ne ide, govorio sam mu da nam to nije potrebno, ali nije me poslušao. Dok smo se vozili, vratio sam mu pištolj i on ga je stavio u džep jakne. Kraj Veslačkog doma u Kaštel Kambelovcu, Boljat je izašao iz automobila s puškom. Čuo sam da se svađa s nekim, tj. sa Šimićem. Kada sam nakon desetak sekundi izašao, na mene su nasrnula braća Šuker. 

Nisu imali ništa u rukama. Odmah nakon toga dobio sam dva metka u prsa i pao sam u nesvijest. Meci su došli s lijeve strane. Ne znam tko me je upucao', kazao je Čabraja. 

Tužiteljica ga je pitala za raniji iskaz u kojem je naveo tko je sve bio kraj Veslačkog kluba. 

'Bio sam pod utjecajem lijekova. Kazao sam samo ono što sam čuo od policijskih inspektora koji su bili kraj mene. Ne znam što sam govorio. Da su mi kazali da je tu bio Zoran Milanović, ja bih i to ponovio. Nisam vidio kada je Boljat upucan, nisam vidio ni da ga netko tuče jer sam bio u nesvijesti', kazao je Čabraja. 

Tužiteljica se pozvala na iskaz u kojem je naveo da je vidio kako tuku Boljata i kako Šimić ispaljuje više hitaca u njegov zatiljak. 

'Očito sam tada kazao laž. To nije bilo tako', odgovorio je Čabraja. 

Isto je bilo i za dio iskaza u kojem je objašnjavao kako je zadobio ozljede. 

'Ne sjećam se toga. Bio sam u nesvijesti, ne želim optuživati nevine ljude za ovo što se dogodilo', ustvrdio je Čabraja. 

Sada tvrdi i da nije vidio da Šoljić puca u Boljata. Demantirao je raniji iskaz u kojem je naveo da je otac Jakova Šimića desetak dana nakon obračuna preko svoje rodice ponudio 100 tisuća eura da ne tereti Šimića. 

'To nije istina. Kategorički to negiram', rekao je Čabraja. 

Nije čuo da je Šimić prijetio Boljatu, ne zna ni što se između njih dvojice događalo. 

Svjedočio je i Josip Kunac koji je odvezao Boljata i Čabraju do Veslačkog kluba. 

Nije čuo da je Šimić prijetio Boljatu da će mu silovati kćer, već im je to u autu kazao Boljat. 

'Zbog toga je bio izvan sebe i želio je otići kod Veslačkog kluba', kazao je Kunac. 

Kod kluba je vidio Šimića. Nešto je, kaže, držao u ruci, ali nije vidio što.   

Što se kasnije događalo, ne zna, jer se odvezao put pekare Pecolaj. Nitko ga nije sprječavao da ode. 

'Vidio sam da je bila neka svađa i naguravanje. Kada mi je Boljat rekao da idem ća, otišao sam i ne znam što se nakon toga događalo. Kada sam čuo pucnjavu, nalazio sam se na pola puta između Veslačkog kluba i pekare Pecolaj', rekao je Kunac.

Vaša reakcija na temu