Na sajmu GAST po prvi put svoje proizvode izlaže i obrt 'Peka' iz Dicma. Bijeli, crni, kukuruzni i kruh sa sjemenkama, odnosno peke proizvedene na tradicionalan način, uzdanice su obitelji Maretić.
- Reakciju su vrhunske, vlasnici restorana se interesiraju možemo li im tijekom ljeta isporučivati svoje proizvode u dovoljnim količinama - kaže nam 24-godišnji Krešimir Maretić, koji je na štandu s mlađim bratom Zvonom.
Oni s roditeljima vode posao, a proizvode plasiraju na pazare u Omišu, Rogoznici i Trogiru.
- Ima dosta zainteresiranih u Splitu, pa vjerujem da će se uskoro i u najvećem dalmatinskom gradu moći kupiti naše peke - kaže Krešimir.
Za peku promjera 46 centimetara, inače, treba izdvojiti 80 kuna. Možda izgleda puno, ali teška je 3,5 kilograma, a da je u njoj sve domaće i bez aditiva ne treba posebno ni naglašavati.