Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: pixabay Od koronavirusa umrla afrička znanstvenica, život posvetila borbi protiv HIV-a

Od koronavirusa umrla afrička znanstvenica, život posvetila borbi protiv HIV-a

Ramjee, koja je jučer umrla u bolnici u blizini obalnog grada Durbana, radila je kao glavna znanstvena direktorica Instituta Aurum

Južnoafrička znanstvenica Gita Ramjee, koja je velik dio život posvetila borbi protiv HIV-a, zarazila se koronavirusom i umrla, prenosi Index.

'Posvetila je godine svog života pronalaženju rješenja za prevenciju HIV-a kod žena', rekao je za BBC njen kolega i prijatelj Gavin Churchyard.

Ramjee, koja je jučer umrla u bolnici u blizini obalnog grada Durbana, radila je kao glavna znanstvena direktorica Instituta Aurum, vodećeg tijela u borbi protiv HIV-a i tuberkuloze.

'Gita je bila pravi borac. Kada se odlučila na nešto, nitko je nije mogao zaustaviti', rekao je Churchyard.

'Tog ću se uvijek sjećati, kako se borila da bi poboljšala ženama u ugroženim zajednicama pristup zdravstvu, dodao je, donosi Index.

Vaša reakcija na temu