Foto: Unsplash Od ponedjeljka maske obvezne u trgovinama

Od ponedjeljka maske obvezne u trgovinama

Gosti u ugostiteljskim objektima neće ih morati nositi

Maske u trgovinama bit će obavezne od početka idućeg tjedna, potvrdio je za Dnevnik Nove TV šef Nacionalnog stožera civilne zaštite, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović

'Ne moraju biti medicinske maske, ali ponavljam, jesen bi mogla biti ozbiljniji izazov, a onda bi i mjere mogle biti malo čvršće', kazao je. 

Gosti u ugostiteljskim objektima neće morati nositi maske, odnosno one neće biti obavezne. Obavezne će biti za osoblje. 

'Ukoliko se održava razmak, virus je tu nemoćan, no tamo gdje dolazi do bliskih kontakata, to je situacija u kojoj se virus brzo širi i u tom smislu smo danas donijeli preporuke, jer su nam to glavna žarišta', kazao je. 

Komentirao je i eventualnu zarazu turista. 'Oni su sigurni, nemamo niti jedan primjer turista koji se zarazio u Hrvatskoj', kazao je. 

U Istri planiraju ograničiti rad klubova do dva u noći, a Božinović otkriva hoće li isti model vrijediti i za ostatak zemlje. 

'Još ćemo o tome razmisliti', napomenuo je. 

Na pitanje jesu li već prije trebali postrožiti mjere, za Dnevnik Nove TV odgovara: 'Ovo je jedna duga borba, netko kaže i do dvije godine. Svaka mjera koja znači zatvaranje neke djelatnosti, pitanje je hoćete li otvoriti po zimi, kada budu još teži uvjeti. Nije ovo nimalo lagano'.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(69878, "");
Pregledaj komentare