Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ODLIČNA VIJEST: Župan prihvatio inicijativu profesorice iz Ekonomske škole, djeca iz Vukovara stižu u Split!

ODLIČNA VIJEST: Župan prihvatio inicijativu profesorice iz Ekonomske škole, djeca iz Vukovara stižu u Split!

Pokrit ćemo troškove prijevoza, a profesorica će organizirati smještaj kako je i najavila - kazao nam je Blaženko Boban

Netom nakon ideje profesorice Ekonomske škole Suzane Kačić Bartulović kako bi djeca iz Vukovara mogla doći u Split, reagirao je promptno splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban. Županija će osigurati troškove dva autobusa za prijevoz. Vukovarski školarci imaju tako priliku za plaćeni izlet. Kačić Bartulović nam je radosno javila vijest koju nam je potom potvrdio župan. 

- Kad sam vidio inicijativu na Vašem portalu koju je pokrenula profesorica Kačić Bartulović, nisam dvojio ni trenutka. Pokrit ćemo troškove prijevoza za djecu iz Vukovara, a profesorica će organizirati smještaj kako je i najavila - kazao nam je župan.

U otvorenom pismu na Facebooku Lilijana Radobuljac, podsjetimo, profesorica hrvatskog jezika iz vukovarske Tehničke škole Nikola Tesla, cijeli državni vrh pitala je zašto djeca iz ovog napaćenog grada nigdje ne putuju. Stigla je odmah i prva reakcija, i to iz Splita. Kačić Bartulović pružila je ruku vukovarskoj kolegici i učenicima.

- Osigurat ću smještaj kod učenika iz moje škole, a neka župan osigura autobus. Još se škola spremno odazvati - poručila je profesorica iz Splita.

Država, naime, organizira posjete gradu heroju učenicima iz Hrvatske, a djeci iz Vukovara ne organiziraju se na taj način putovanja po Hrvatskoj. 

Split hoće i može. U ovom slučaju želja za realizacijom dobrog djela bila je jača i od stranačke stege. Naime, profesorica je istaknuta članica SDP-a, a župan je HDZ-ovac.

Vaša reakcija na temu