Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ODLUČENO JE Ministarstvo traži razrješenje direktora Turističke zajednice Bol

ODLUČENO JE Ministarstvo traži razrješenje direktora Turističke zajednice Bol

Nije ispunjavao uvjete za to radno mjesto

Ante Trutanić, direktor Turističke zajednice općine (TZO) Bol smijenjen bit će smijenjen s funkcije, jer u trenutku prijave na javni natječaj za to radno mjesto nije ispunjavao uvjete za imenovanje direktorom. Tako je presudio Upravni sud u Splitu u rujnu prošle godine, a Ministarstvo turizma i sporta konačno je potvrdilo sudbinu šefa TZO Bol koji obnaša tu dužnost od kolovoza 2021. godine.

Već smo pisali kako je zbog pravomoćne presude nadležno ministarstvo bilo primorano izdati rješenje u prosincu prošle godine kojim se 'odbija upis Ante Trutanića u Upisnik turističkih zajednica', jer ne ispunjava uvjete za to radno mjesto. Problem je što se u tom rješenju ministarstva nije tražilo brisanje, već odbijanje upisa osobe koja je već upisana kao osoba ovlaštena za zastupanje Turističke zajednice Bola. Tako je zbog nejasne formulacije Trutanić nastavio obnašati tu funkciju kao jedini ovlašteni za zastupanje TZO Bol. No, jučer je Ministarstvo turizma konačno presudilo, o čemu je načelnica Katarina Marčić izvijestila javnost.

- Primila sam nalaz kojim je utvrđeno da je Turističko vijeće dužno postupiti u skladu sa svojim zakonskim ovlastima i uvažavajući presudu Upravnog suda i Rješenja Ministarstva razriješiti direktora. Kako bi se osiguralo neometano poslovanje i rad TZO Bol potrebno je provesti javni natječaj za izbor direktora u zakonskom roku od 6 mjeseci - navela je. Do izbora direktora prava i obveze direktora, a najduže pola godine, obnaša ona kao predsjednica Turističke zajednice Bola.

- Nakon  donošenja Odluke o razrješenju Ante Trutanića potrebno je dostaviti Ministarstvu zahtjev za upis nastale promjene, odnosno zahtjev za upis predsjednice TZO Bol kao osobe ovlaštene za zastupanje. Turistička zajednica Bol će bez odgode postupiti u skladu s uputama u dostavljenom nalazu - poručila je načelnica Bola. U najboljem slučaju pred sezonu će se birati novi direktor TZO Bol.

Vaša reakcija na temu