Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press Održana regionalna konferencija o udomiteljstvu djece na području Dalmacije

Održana regionalna konferencija o udomiteljstvu djece na području Dalmacije

Okupila najvažnije dionike sustava

16. travnja 2024. u prostoriji Razred Multimedijalnog kulturnog centra Split održana je Regionalna konferencija o udomiteljstvu djece za područje Dalmacije. Konferenciju je organizirao Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece-udomitelji za djecu, mreža udomiteljskih udruga iz Zagreba u sklopu svog trogodišnjeg programa naziva I DALJE #SvakoDijeteTrebaObitelj.

Konferencija je okupila najvažnije dionike sustava udomiteljstva s područja Dalmacije, tj. predstavnice Timova za udomiteljstvo Hrvatskog zavoda za socijalni rad iz Zadarske, Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije, Obiteljskih centara iz navedenih županija te Centara za pružanje usluga u zajednici. Na konferenciji su svoj rad osim Foruma prezentirali i Margarita Vržina iz Udruge udomitelja i posvojitelja djece 'Tobolac' te Maja Đolonga, Ivana Tabak i Jelena Burazin ispred Centra za pružanje usluga u zajednici 'Maestral'.

Osim pregleda dosadašnjeg rada u zajednici i primjera dobre prakse sudionice su podijelile i neke od izazova s kojima se susreću u svakodnevnom radu te mogućnosti umrežavanja i jačanja instituta udomiteljstva djece na području Dalmacije. Iako svaka županija ima svoje posebnosti i udomiteljstvo izgleda drugačije u svakoj od njih, sudionice su se složile kako je važno i dalje promovirati udomiteljstvo i pronalaziti potencijalne udomitelje koji bi svojom odlukom omogućili nekom djetetu novi početak, siguran dom i obiteljsko okruženje koje je toplo, podržavajuće i sigurno.

'Ova aktivnost dio je programa I DALJE #SvakoDijeteTrebaObitelj kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Sadržaj ove publikacije u isključivoj je odgovornosti Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece i ne odražava nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.'

Vaša reakcija na temu