Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Održivi petak na Sveučilištu u Splitu

Održivi petak na Sveučilištu u Splitu

U petak, 24. rujna, održat će se dvije on-line aktivnosti

Sveučilište u Splitu ove godine se prvi put priključilo Europskom tjednu održivog razvoja s ciljem osvještavanja građana o ciljevima održivog razvoja i njihovoj važnosti.

U petak, 24. rujna, održat će se dvije on-line aktivnosti.

Prvo je predavanje volontera Europskih snaga solidarnosti koji će predstaviti model cirkularne ekonomije i zajedno sa splitskim obrtnicima pokazati kako odjevne predmete ponovo oživjeti i koristiti i tako bitno sačuvati okoliš. Za sudjelovanje je potrebna prijava na link.

U 18.00 sati održat će se panel diskusija Važnost ravnopravnosti spolova za održivi razvoj.

O sudjelovanju žena u politici, najčešćima kršenjima Zakona o ravnopravnosti spolova te što konkretno se poduzima na državnoj razini da ravnopravnost spolova ne bude mrtvo slovo na papiru raspravljat će:

Biljana Borzan, zastupnica u Europskom parlamentu,

Josip Grgić, savjetnik Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova,

Tamara Šterk, pomoćnica ravnateljice Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH.

Za sudjelovanje potrebna obavezna prijava na link

Vaša reakcija na temu