Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Optužen otac člana Rajićeve zločinačke koji je prijetio svjedoku: 'Zaklat ću te ako mi sin ode u zatvor'

Optužen otac člana Rajićeve zločinačke koji je prijetio svjedoku: 'Zaklat ću te ako mi sin ode u zatvor'

Poručio mu je i da prenese prijetnje još jednom svjedoku, ocu jednog oštećenika

USKOK je pred Županijskim sudom u Splitu podigao optužnicu protiv R. P. (45) zbog sprječavanja dokazivanja. On je otac I. P., osumnjičenog da je bio pripadnik zločinačke organizacije Željka Rajića. Optužen je da je par dana prije podizanja optužnice protiv zločinačke zaprijetio jednom svjedoku kojeg je susreo u kafiću u mjesto Plano kraj Trogira. 

- Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je, 26. siječnja 2020., prijetio svjedoku kojeg je susreo u ugostiteljskom objektu u Planom kod Trogira. Radi se o svjedoku ispitanom u istrazi koju je USKOK vodio protiv njegovog sina i drugih osoba kao pripadnika zločinačkog udruženja. U tom je predmetu nakon provedene istrage 30. siječnja 2020. podignuta optužnica koja se, između ostalih dokaza, temelji i na iskazu spomenutog svjedoka. U namjeri da utječe na iskazivanje svjedoka kako bi povukao svoj iskaz, okrivljenik je ljutitim tonom unoseći mu se u lice i prelazeći mu pritom prstom preko vrata, a potom i gurajući ga, zaprijetio svjedoku smrću ako njegov sin ode u zatvor, a što je kod svjedoka izazvalo ozbiljan strah - objavio je USKOK.

Poručio mu je i da prenese prijetnje još jednom svjedoku, ocu jednog oštećenika. 

- Ti si potpisao svjedočenje. Kriv si što će on u zatvor. Zaklat ću vas ako moj sin i jedan dan bude u zatvoru - navodno je kazao svjedoku u kafiću. 

I. P. je u bijegu i za njim je raspisana tjeralica.

Vaša reakcija na temu