Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
OŠ Lučac ugostit će učenike i učitelje iz pet europskih zemalja

OŠ Lučac ugostit će učenike i učitelje iz pet europskih zemalja

Okusi i mirisi Dalmacije krovna je tema projektnog tjedna

U periodu od 1. do 7. ožujka 2020. godine Osnovna škola Lučac ugostit će učenike i učitelje iz partnerskih zemalja. Učenici gosti boravit će s obiteljima učenika splitske škole. 

European Food Adventures naziv je međunarodnog projekta koji će se provoditi u Osnovnoj školi Lučac od rujna 2019. godine do kolovoza 2021. godine. Okusi i mirisi Dalmacije krovna je tema projektnog tjedna. Projekt se financira bespovratnim sredstvima Europske unije u okviru programa Erasmus+. Glavni cilj projekta je promocija zdravog životnog stila te razvijanje zdravih prehrambenih navika uz poticanje fizičke aktivnosti učenika (sport). Uključuje razvijanje svijesti o važnosti očuvanja nacionalne kulture i tradicije, bolje upoznavanje Europske unije i europske kulturne baštine, poticanje tolerancije i otvorenosti prema različitosti. Nositelji projekta su Hrvatska, Grčka, Turska, Španjolska, Portugal i Cipar.

Učenici od 1. do 8. razreda sudjeluju u brojnim školskim aktivnostima te online aktivnostima koje se odvijaju putem eTwinning platforme. Učenici viših razreda imat će priliku putovati u četiri zemlje: Španjolsku, Portugal, Cipar i Grčku s ciljem upoznavanja vršnjaka, zemalja u kojima žive, njihove kulture i obrazovanja te razmjene ideja i iskustava. 

Vaša reakcija na temu