Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović OSMA GODINA ZAREDOM Narednih subota najbolji učenici razvijat će znanja u Centru izvrsnosti

OSMA GODINA ZAREDOM Narednih subota najbolji učenici razvijat će znanja u Centru izvrsnosti

I u susjednoj državi preslikavaju model Splitsko-dalmatinske županije

Preko 430 djece s 140 mentora krenulo je u novu nastavnu godinu Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije. Matematika, prirodoslovlje, nove tehnologije i informatika programi su koji će se odvijati na tri lokacije narednih 12 subota. Posljednja, 13. po redu, bit će prilika za pokazati što su radili. Svi su pobjednici, kako je rekao ravnatelj Centra Izvrsnosti Ivica Zelić, jer će pobijediti sebe, ostvariti izazov kojega su postavili na početku rada. 

Ove godine pridružili su se najbolji učenici iz Dubrovačko-neretvanske županije te Šibensko-kninske. Novost je i da se u Bosni i Hercegovini na nekoliko mjesta odvija program prema programu Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije. 

Okupljene u Prirodoslovno-matematičkoj gimnaziji su, uz Zelića, pozdravili župan Blaženko Boban i pročelnik Tomislav Đonlić.

- Na idućoj sjednici Zajednice hrvatskih županija jedna od točaka će biti prezentacija našeg Centra izvrsnosti jer žele vidjeti kako mi to radimo. Cijelu Hrvatsku zanima naš model uspjeha - zadovoljan je župan postignućima. 

Zahvalio se djeci, roditeljima, mentorima i upravi Centra izvrsnosti.

- Posvetit ćete vrijeme svojoj izvrsnosti, na tome vam od srca hvala. Draga djeco, te subote su blagodat za vas, vaše roditelje, županiju i domovinu - poručio je župan.

Đonlić je naveo kako su došli biti s učenicima jer kad vide sve što rade - ima smisla. 

- Budite sigurni, dragi mali prijatelji, da nema boljeg vremena od onog kojeg ćete posvetiti sebi i svom znanju. Život nosi izazove, ali ono što je nepromijenjeno je vaše znanje. Ostanite takvi, motivirani, uz nastavak truda nema straha za vas ni za županiju. I po rezultatima s državnih natjecanja možemo s ponosom reći da je Splitsko-dalmatinska županija perjanica obrazovanja - ustvrdio je županijski pročelnik.

Uz Zelićevu poruku koliko se vesele radu s 437 učenika i 140 mentora označen je početak osme nastavne godine Centra izvrsnosti.

Vaša reakcija na temu