Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Filip Ratković OSTANI TU: Sinj daje bespovratna sredstva onima koji žele živjeti u alkarskom gradu, može se dobiti i do 75.000 kuna

OSTANI TU: Sinj daje bespovratna sredstva onima koji žele živjeti u alkarskom gradu, može se dobiti i do 75.000 kuna

Grad je za ovu demografsku mjeru osigurao 2,6 milijuna kuna

Grad Sinj objavio je javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu bespovratnih sredstava na temelju Odluke o potpori u rješavanju stambenog pitanja mladih obitelji i samaca na području Grada Sinja 'Ostani tu'. 

Riječ je o programu demografskih mjera koje je na prijedlog gradonačelnika Mira Bulja usvojilo Gradsko vijeće. Programom 'Ostani tu' stvaraju se osnovni uvjeti za ostanak i doseljavanje mladih obitelji i samaca u Sinj radi demografske obnove i povećanja broja stanovništva. 

- Program potpora dodjeljivat će se mladim obiteljima koji namjeravaju trajno živjeti na našem području. Kroz paket mjera sufinancirat će se troškovi ishođenja akata o građenju na području Grada Sinja u ukupnom iznosu do 20.000 kn, troškovi kupnje građevinskog zemljišta za izgradnju stambenog objekta (obiteljske kuće s jednom stambenom jedinicom) na  području grada Sinja u iznosu od 25% ugovorene kupoprodajne cijene, maksimalno 75.000 kn, izgradnja i dovršetka izgradnje stambenog objekta-prve nekretnine na  području Sinja, maksimalno 75.000 kn i troškova priključka na komunalnu infrastrukturu u ukupnom iznosu do 20.000 kn - objašnjavaju iz Grada Sinja.

Maksimalan iznos potpore je 75.000,00 kn bespovratnih sredstava. Natječaj će biti otvoren od 26. rujna do 26. listopada 2022.godine, a za ovu namjenu u proračunu Grada Sinja izdvojeno je 2.600.000 kuna. 

Vaša reakcija na temu