Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović OTPOR GRBINOVOJ IDEJI: Nisu svi SDP-ovci za suradnju s Puljkom na parlamentarnim izborima

OTPOR GRBINOVOJ IDEJI: Nisu svi SDP-ovci za suradnju s Puljkom na parlamentarnim izborima

Spreman je navodno i osigurati Centru dosta prolaznih mjesta za Sabor

Ideju predsjednika SDP-a Peđe Grbina da koalira sa strankom Centar Ivice Puljka na parlamentarnim izborima ne podržava dobar dio splitskih i dalmatinskih socijaldemokrata. Županijski SDP kao organizacija nije još donio stav, o tome će se odlučivati na glavnom odboru stranke, ali je splitski uz podršku istaknutijih članova regionalnog ogranka, najblaže rečeno, rezerviran za suradnju s Puljkom. Tim više što je Grbin liberalu Puljku, kako doznajemo, spreman ponuditi najmanje pet prolaznih mjesta za Sabor što SDP-ovci smatraju neopravdanim poklon bonom. Žele odmjeriti snage bez Puljka, posebice što se prema anketama rejting Centra kreće oko 1,5 posto. Smatraju kako je najbolje nakon izbora krenuti dogovarati koaliciju s ciljem rušenja HDZ-a. Predsjednik splitskog SDP-a Davor Matijević sasvim otvoreno navodi kako prije odluke o suradnji s Puljkom treba uzeti u obzir iskustvo koje imaju u Splitu.

- Dva puta smo bili na izborima u kratkom vremenu i građani sigurno ne žele još jednu pauzu ni alibi za nerad. Suradnja sa strankom Centar u Gradskom vijeću nailazi na poteškoće koje se najviše manifestiraju kroz izostanak realizacije inicijativa za koje smo se godinama kao stranka zalagali - kaže. 

Istaknuo je kao eklatantne primjere neuvođenje građanskog odgoja, nerealizaciju sufinanciranja medicinski potpomognute oplodnje, nedostatne socijalne mjere za ranjive skupine. 

- Generalno izostanak projekata ove gradske vlasti je nešto što nas brine s obzirom na to da smo na polovini mandata - jasan je.

Naveo je kako dugo neka gradska vlast nije imala tako komotnu situaciju kao Puljkova i samo je na njima da opravdaju povjerenje građana ili ne. 

- Komunikacija nam je loša, odnosno gotovo da je i nema jer smo zadnji sastanak imali prije četiri mjeseca. Kad god iznesemo mišljenje koje je drugačije od Puljkovog neovisno je li u pitanju Spinut, Manuš ili što god doživimo od njega napad i uvrede - podsjeća.

Unatoč tome, neće uskratiti podršku niti jednom projektu.

- Poštujemo izborni legitimitet, ali iskustvo koje imamo u Splitu sigurno treba uzeti u obzir pri razmišljanju o koaliciji s njima na nacionalnoj razini - poručio je.

Vaša reakcija na temu