Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
OTVORENA VRATA: Besplatno danas posjetite šibenske tvrđave!

OTVORENA VRATA: Besplatno danas posjetite šibenske tvrđave!

Organiziran je i prigodni program, izložba i radionice za najmlađe

Šibenske tvrđave sv. Mihovila i Barone danas u sklopu obilježavanja Europskog dana tvrđava otvaraju svoja vrata posjetiteljima! Besplatno ih možete posjetiti od 9 do 20 sati, a uz to je organiziran i prigodni program. 

Na Tvrđavi sv. Mihovila u 11 sati se otvara izložba 'Arhitekti obrane: Profili autora šibenskih utvrđenja 16. i 17. stoljeća', u organizaciji i izvedbi Odjela za kulturno-povijesnu baštinu Tvrđave kulture. Izložba predstavlja 11 vojnih stručnjaka u mletačkoj službi tijekom ranog novog vijeka koji su doprinijeli gradnji šibenskog fortifikacijskog sustava.

Na Tvrđavi Barone za najmlađe posjetitelje održat će se edukativni program s dvije radionice 'Zaboravljeno oružje' i 'Portret starog Šibenika' od 10 do 12 sati.

Vaša reakcija na temu