Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ovaj momak iz Duilova treba našu pomoć

Ovaj momak iz Duilova treba našu pomoć

Osamnaestogodišnjak gotovo cijeli život ima problema sa zdravljem, a sada je pred njim operacija u Beču

Ivan Višić 18-godišnjak je iz splitskog kvarta Duilovo. Tu cijeli život stanuje u kompleksu 'bungalovi'. Živi s majkom, ocem (hrvatskim braniteljem), tri sestre (14, 11 i 6 godina), te s malim bratom Lukom u dobi od jedne godine s Downovim sindromom, a s kojim ima najveću poveznicu.

Ivana svi pamte kao uvijek veselog i razigranog dječaka, iako ga cijeli život prate bolesti zbog kojih nije imao nimalo lako djetinjstvo. Povijest njegovih bolesti počinje još od malih nogu (česti bronhitisi), a 2005. mu je utvrđena cistična fibroza. Godine 2014. prebolio je vodene kozice, a zbog upale pluća je više puta hospitaliziran. U ožujku i svibnju 2018. hospitaliziran je zbog obostrane pneumonije s egzacerbacijom kroničnog bronhitisa. U kolovozu iste godine hospitaliziran je zbog bolova u trbuhu uz pozitivan test na okultno krvarenje u stolici. Ivanova pluća rade na 20% zbog kojih u prosjeku svako dvije minute ima jaki kašalj, a na koji je, kako kaže, navikao.

Posebno dirljiva priča dolazi na Božić 2017. godine kada je Ivan zbog krvne sepse završio u bolnici. Roditeljima je bilo rečeno ako preživi noć da će biti dobro. I preživio je. Ivan kaže da je ugledao tunel i svjetlost na kraju, a kada je došao do kraja tunela, tada ga je podigao brat Luka i onda se probudio. 

Ivana je krvna sepsa poslala u bolnicu i prije mjesec dana (9. travnja), kada je opet skoro umro. Trenutno je u bolnici u Zagrebu, s njim i njegov otac, a sljedeći tjedan ide na kontrolu u Beč, gdje ga čeka transplantacija pluća. 

Samo mjesečni troškovi lijekova iznose par tisuća kuna, a uz to idu putovanja na kontrole, hrana itd. Potaknuti svim ovim, a najviše Ivanovom vedrinom i željom za život, njegovi prijatelji s Duilova su pozvali sve ljude dobrog srca da uplatom na žiro račun pomognu njemu i njegovoj obitelji u pokrivanju troškova. 

Podaci o računu:
Ivan Višić
IBAN: HR9224020063103435772
Erste banka
Vaša reakcija na temu