Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PADAJU REKORDI Od trajektne do zračne luke naplatio 957 kuna!

PADAJU REKORDI Od trajektne do zračne luke naplatio 957 kuna!

Nema limita

Sezona je u zamahu, Split je pun stranih turista, a na ulicama su ponovno i taksiji u velikom broju. Zakon nije limitirao gornju granicu usluge pa iz godine u godinu svjedočimo kako neki masno naplate vožnju. 

Za sada još nije poznato da je netko utržio skuplji kilometar od supredsjednika Dalmatinske akcije Nina Avianija, koji je lani u rujnu za 3 kilometra od Kašjuna do Svetog Frane ispostavio račun od 201 kune, no taksist, koji je danas vožnju od trajektne do zračne luke u duljini od 26 kilometara naplatio 957 kuna, također je postigao zavidnu cijenu prijevoza. 


Vožnja na toj relaciji mogla je koštati maksimalno 300 kuna, kaže nam Milivoj Topić, predsjednik Ceha prijevoznika pri Udruženju obrtnika. 

'Upozoravali smo kod donošenja zakona da će se ovakve stvari događati. I to je samo jedna od negativnih stvari s kojima se suočavamo', kaže Topić.

Vaša reakcija na temu