PAMETNO UPOZORAVA Sanacijom Marjana nestalo 2,15 milijuna kuna gradskog novca, podnijeli smo kaznenu prijavu protiv Opare

PAMETNO UPOZORAVA Sanacijom Marjana nestalo 2,15 milijuna kuna gradskog novca, podnijeli smo kaznenu prijavu protiv Opare

Prijavili su ga zbog osnovane sumnje u nenamjensko trošenje javnog novca

Od prijave Državnog inspektorata Županijskom državnom odvjetništvu zbog sječe nedoznačenih stabala u Park šumi Marjan prošla su četiri mjeseca, a javnost još uvijek ne zna za koliki je iznos oštećen gradski proračun. Taj se iznos u prijavi ne navodi, pa smo temeljen dostupnih dokumenata izračunali da je riječ o 1,6 milijuna kuna s PDV-om. Nakon sječe gradonačelnik Opara u izjavi za medije navodi da je uklonjeno 38.000 stabala, što predstavlja nešto više od 13.000 m3 drvne mase. Zbog osnovane sumnje u nenamjensko trošenje javnog novca prilikom uklanjanja drvne mase s Marjana, poručuju, podnose kaznenu prijavu nadležnim institucijama protiv splitskog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare.

- Glavni koordinator Radne skupine za Marjan Nenad Ružić dostavio je gradskim vijećnicima Izvješće o provedbi aktivnosti u svezi proglašenja izravne opasnosti od elementarne nepogode uzrokovane pojavom uništenja drvenaste vegetacije, u kojem navodi trošak sanacije od 3,8 milijuna kuna za oko 13.000 m3 drvne mase. U dokumentu je vidljivo da je posječeno  43.000, odnosno 5.000 stabala više nego je gradonačelnik ranije izjavio - poručuju iz stranke Pametno.

U isto vrijeme, dodaju, nalaz Državnog inspektorata je prethodno utvrdio kako dokumentacija postoji za  samo 5.500 m3 drvne mase od ukupno 13.200 m3, koliko je uklonjeno s Marjana. Ukupan trošak sanacije potkrijepljene dokumentacijom, prema našem izračunu je 1,6 milijuna kuna s PDV-om.

- Što je s razlikom i gdje je nestalo 2,15 milijuna kuna proračunskog novca? Kao prvi čovjek Splita gradonačelnik Opara snosi odgovornost za nesagledivu i nepopravljivu štetu nanesenu Marjanu koja se osim u ekološkom aspektu očituje i u zamračivanju dijela financijskih sredstava koja pripadaju građanima. Ono što je potkornjak učinio Marjanu, to je gradonačelnik Opara učinio Splitu - izjavio je vijećnik stranke Pametno Nenad Uvodić.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(58003, "");
Pregledaj komentare