Foto: Joško Šupić Pauk: Torcida je fenomen, sjetite se ovih prizora idući put kad na njih krene hajka

Pauk: Torcida je fenomen, sjetite se ovih prizora idući put kad na njih krene hajka

Torcida je uvijek prva stala na branik države i naroda, bilo da je riječ o ratu, poplavama, požarima ili bolesti - poručio je

Torcida je danas pomogla u selidbi bolničke opreme s Križina na Firule. Na njihov angažman osvrnuo se splitski gradski vijećnik Martin Pauk.

- Torcida je fenomen. Sjetite se ovih prizora idući put kad krene medijska hajka na momke zbog upaljene bengalke na utakmici Hajduka. Mislite li da mainstream medijima baš toliko smetaju baklje ili je u pozadini nešto drugo? Apsolutno svatko od nas je na svojem vjenčanju imao kolorit s bengalkama, a iste se koriste u brojnim prigodama i feštama, od krštenja i fešti lokalnog sveca pa do kvartovskih nogometnih turnira. I nikada, baš nikada mediji ne stvaraju hajku osim kad tu bengalku zapale momci na stadionu.

Zašto? Pa baš zato da u javnosti ocrne navijače, posljednji bastion domoljublja i čovjekoljublja u ovim tmurnim vremenima.

Torcida je uvijek prva stala na branik države i naroda, bilo da je riječ o ratu, poplavama, požarima ili bolesti. Na svakoj utakmici se na sjevernoj tribini vijore hrvatske i HOS-ove zastave, likovi Blage Zadre, Ante Gotovine ili Frane Tente, koreografije su često izrađene u vjerskim i domoljubnim motivima. Upravo to je ono što masovnim medijima smeta, činjenica da je Torcida bastion vjere i nacionalne osviještenosti, neuništivi branitelj temeljnih vrijednosti. Ne smetaju njima bengalke na tribini, već zastave i domoljubne poruke.

Momci, kao i stoput dosad hvala vam i kapa do poda - napisao je Pauk.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(60889, "");
Pregledaj komentare