Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PERFORMANS NA SKUPŠTINI: Vijećnik u majici s trobojnicom i raspelom na sjednici, prozvao vlast za pogodovanje

PERFORMANS NA SKUPŠTINI: Vijećnik u majici s trobojnicom i raspelom na sjednici, prozvao vlast za pogodovanje

Župan je izašao za govornicu uzvratiti Jozipoviću

Županijska skupština počela je performansom kojega je izveo Matejas Jozipović, vijećnik Nezavisne liste mladih. Odjenuo je pletenu majicu na trobojnicu s hrvatskim grbom, a ispred sebe je stavio i raspelo.

Predsjednik Skupštine Mate Šimundić mu je rekao da makne raspelo, jer 'koristi za PR i vrijeđa nečije osjećaje'.

Jozipović je potom maknuo križ, a stavio zastavu.


Za govornicom je postavio pitanje zašto je Županija izdala građevinsku dozvolu načelniku Jošku Roščiću za uljaru u Baškoj Vodi, iako su znali da je to nelegalno. Rečeno mu je da neće dobiti odgovor dok se izruguje simbolima hrvatske države.

Vijećnik je ostao u odijelu, skinuo je majicu s trobojnicom.

- Skrećete temu s bitnog, dok dopuštate kriminal. Dobit ćete prijavu, rekli ste da ćete izdati rješenje za poništiti. Onda se promijenilo mišljenje, izdali ste građevinsku dozvolu, a znali ste da ne smijete. Ili je neko primio novac... - kazao je Jozipović. 

Župan Blaženko Boban se naljutio i uzeo mikrofon te rekao vijećniku da se može sramiti zbog izrečenog.

- Tako olako iznositi optužbe bez dokaza! Nećete dobiti odgovor dok se ne ispričate ili mi date dokaz, pa da reagiram prema djelatniku - poručio je Boban.


Vaša reakcija na temu