Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: RTL Screenshot Pijani Hvarani završili u zatvoru zbog vrijeđanja Bošnjakinje i pokazivanja noža: 'Je*ali smo ti mater i oca u Srebrenici, je*at ćemo i tebe'

Pijani Hvarani završili u zatvoru zbog vrijeđanja Bošnjakinje i pokazivanja noža: 'Je*ali smo ti mater i oca u Srebrenici, je*at ćemo i tebe'

Odbili su alkotest

Dvojica Hvarana završili su na 14 dana u zatvoru na Bilicama nakon jučerašnjeg incidenta na Trgu svetog Stjepana u Hvaru. Vidno pijani radili su probleme ljudima i policiji koja ih je na koncu uhitila i sprovela u Split na Općinski prekršajni sud. Odbili su alkotest. 

Policija je protiv 50-godišnjeg I. M. podigla optužni prijedlog za remećenje reda i mira, vrijeđanje policije te prekršaj članka 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije. Drugookrivljenik, 56-godišnji F. Č. tereti se za remećenje reda i mira te prekršaj Zakona o nabavi oružja. 

On se u incident uključio nešto kasnije te je ljudima pokazivao nož. I. M. se, pak, tereti da je vrijeđao stariju gospođu, a potom i skupinu ženskih osoba koja je pokušala zaštiti ženu od verbalnog nasilja. Oštećenoj A. V., porijeklom Bošnjakinji, poručio je: 'Jebali smo ti mater i oca u Srebrenici, jebat ćemo i tebe.'

Situaciju je pokušao smiriti muškarac koji se tu zatekao, ali ga je I. M. udario u glavu. Potom je vrijeđao policajce koji su stigli na intervenciju govoreći im da su glupe pandurčine. 

Obojica okrivljenika negiraju optužbe. Sutkinja ih je odlučila poslati na hlađenje u zatvor na dva tjedna, a postupak će se nastaviti. Zamolbenim putem saslušat će se svjedoci, oštećena i policajci s intervencije. Optužnim prijedlogom zatraženo je da se okrivljenici kazne novčano i kaznom od trideset dana zatvora.

Vaša reakcija na temu