Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić PITAJTE GRADSKU UPRAVU Građani tražili uspornike na Sućidru, ali Banovina odgovara - ne može!
Naš grad Piše: Dalmatinski portal

PITAJTE GRADSKU UPRAVU Građani tražili uspornike na Sućidru, ali Banovina odgovara - ne može!

Prema riječima stanara, doprinijeli bi sigurnosti najmlađih

Splićanin koji stanuje u Ulici Bernarda Vukasa na Sućidru iznio je problem zbog kojeg traži reakciju Banovine. Zanimalo ga je zašto se u njihovoj ulici nisu postavili uspornici koji bi, prema njegovim riječima, doprinijeli sigurnosti najmlađih.

- Kada bi bilo moguće staviti ležeće policajce u vrlo frekventnu ulicu, u kojoj boravi i igra se puno djece? Već smo slali mail predsjedniku kotara i zamjeniku gradonačelnika, ali odgovor nismo dobili, dok su stupiće koji oduzimaju nužna parking mjesta stavili nakon jednog poziva - pitao se naš sugrađanin koji je u sklopu projekta 'Naš grad' tražio odgovor od Banovine.

Kako su nam kazali u gradskoj upravi, Ulica Bernarda Vukasa nema zakonske osnove za postavljanje uspornika. Naime, navode kako se prema Pravilniku o prometnim znakovima i signalizaciji, izbočine na cesti postavljaju u ulicama koje okružuju škole, vrtiće ili završavaju pješačkom zonom. Ulica Bernarda Vukasa ne ispunjava niti jedan od uvjeta za postavljanje uspornika, rečeno nam je.

- Vezano za stupiće koji se spominju, isti su postavljeni samo na vrhu stepenica gdje su se uvijek ista dva vozila parkirala i blokirala korištenje stepenica u javnoj svrsi - odgovorio nam je Damir Babić, voditelj Odsjeka za promet i komunalno održavanje.

Vaša reakcija na temu