Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PITAJTE GRADSKU UPRAVU Hoće li se iduće godine davati novci za ugradnju liftova?
Naš grad Piše: Dalmatinski portal

PITAJTE GRADSKU UPRAVU Hoće li se iduće godine davati novci za ugradnju liftova?

Posljednje dvije godine 45 zgrada je ostvarilo pravo na bespovratna sredstva

U Splitu je po nekim procjenama krajem 2022. godine bilo otprilike 400 zgrada koje imaju uvjete za ugradnju lifta. U doba gradonačelnika Andre Krstulovića Opare krenula je isplata subvencija za ugradnju liftova u starije zgrade, a javni pozivi su se nastavili raspisivati i u ovoj gradskoj vlasti.

Samo prošle i ove godine je 45 zgrada ostvarilo pravo na bespovratna sredstva Grada koja se dodjeljuju baš za ugradnju dizala. Nedostatak lifta je veliki problem kako za starije sugrađane tako i za osobe s invaliditetom te stan na višim katovima zgrada za mnoge od njih je poput života u zatvoru.

Čitateljica Dalmatinskog portala u sklopu projekta 'Naš grad' poslala je upit hoće li se i iduće godine objaviti Javni poziv za dostavu prijava za dodjelu bespovratnih potpora za radove ugradnje dizala u više etažnim stambenim i stambeno-poslovnim građevinama na području grada Splita.

- Grad Split je osigurao sredstva u proračunu 2024. godine za dodjelu bespovratnih sredstava za radove ugradnje dizala - dobili smo potvrdni odgovor iz Banovine. Na vama je da pripremite svu dokumentaciju i čekate obavijest.

Neki od uvjeta koji podnositelji prijava moraju udovoljavati kako bi ostvarili pravo na financijsku potporu su da se zgrada za koju se planira ugradnja dizala mora nalaziti na području grada Splita te da suglasnost više od polovine suvlasničkih dijelova zgrade za ugradnju dizala u zgradu/ulaz.

Vaša reakcija na temu