Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PITAJTE GRADSKU UPRAVU Kada će kanalizacija do nas na sjeveru grada?
Naš grad Piše: Dalmatinski portal

PITAJTE GRADSKU UPRAVU Kada će kanalizacija do nas na sjeveru grada?

Našli su se među 'sretnicima' koji su dio aglomeracije Solin-Split

Spajanje na kanalizacijsku mrežu trebao bi biti civilizacijski minimum, a u Splitu još uvijek pokušavamo dosegnuti taj minimum.

Brojni sugrađani s nestrpljenjem iščekuju taj dan, a neki od njih koji su nam se javili na adresu Dalmatinskog portala, smješteni su u blizini Sjeverne luke. U sklopu projekta 'Naš grad', čitateljica je tražila da pokušamo doznati je li i ona među 'sretnicima' koji bi se uskoro trebali priključiti na kanalizaciju.

- Cijela okolica Splita i dijelovi Splita priključuju se u sklopu aglomeracije na kanalizacijsku mrežu, samo se na sjevernom dijelu Splita, konkretno Solinska ulica (ispod stare Solinske ceste) te Put Duja, nismo priključeni još malo cijelo stoljeće na kanalizacijsku mrežu. Jesmo li mi predviđeni za priključak na kanalizacijsku mrežu i konkretno kad bi se to moglo najranije realizirati? – pitala je naša sugrađanka.

Iz Vodovoda i kanalizacije su nam potvrdili kako će uskoro imati priliku vidjeti izvođače radova u svojoj blizini, jer je predviđena izgradnja 'Kanala Solinska' kojim će se riješiti problem odvodnje otpadnih voda na predmetnom području.

- Riječ je o gravitacijskom cjevovodu profila 250 milimetara – 'Kanal Solinska' u ulicama Put Duja i Solinska. Cjevovod se izvodi u duljini od 250 metara, od PVC -a i spaja se na postojeći kanal - obrazložili su planove i priložili fotografiju s kojom su predočili položaj tog kanala (linije plave boje).


Sredinom prosinca ove godine u Vodovodu i kanalizaciji je potpisan s odabranim izvođačem za realizaciju radova. Ugovorni rok izvođenja cijelog projekta je 38 mjeseci te se u tom roku očekuje i izgradnja 'Kanala Solinska', kada će se naša sugrađanka i njezini susjedi konačno spojiti na kanalizaciju.

Vaša reakcija na temu