Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PITAJTE GRADSKU UPRAVU Kada će se osigurati rampa za osobe s invaliditetom na prometnim križanjima?
Naš grad Piše: Dalmatinski portal

PITAJTE GRADSKU UPRAVU Kada će se osigurati rampa za osobe s invaliditetom na prometnim križanjima?

U prosjeku se godišnje izvede 45 do 50 takvih zahvata

Još uvijek u Splitu postoje prometna raskrižja i pločnici koji su neprilagođeni osobama s invaliditetom, ali i dječjim kolicima.

U sklopu projekta 'Naš grad', sugrađanka nam je poslala upit hoće li se postaviti rampa u Ulici Matice hrvatske, na križanju s Velebitskom i Bruna Bušića.


- Treba se na nogostupu napraviti rampa za invalide i za dječja kolica. Taj dio nema rampi nego sve je skalina i jedva se guraju kolica s bebom, a invalidi uopće ne mogu koristiti tu ulicu. Samo nemojte da vam kažu da je tehnički neizvedivo kada je to sasvim normalna stvar jer se to napravilo i na drugim mjestima po gradu - komentirala je Splićanka koja je tražila konkretan odgovor od Gradske uprave.

Dobra je vijest kako je ove godine u planu izgradnja rampe baš na navedenim križanjima.

- U prosjeku se godišnje izvede 45 do 50 takvih rampi. U tom smislu ćemo sigurno nastaviti u budućnosti, a naravno sve u skladu s potrebama osoba s invaliditetom​ - najavili su.

Vaša reakcija na temu