Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Čistoća Split PITAJTE GRADSKU UPRAVU Plaća li se pometačima 'naknada za sramotu'?
Naš grad Piše: Dalmatinski portal

PITAJTE GRADSKU UPRAVU Plaća li se pometačima 'naknada za sramotu'?

Postoji teza da se takav financijski dodatak isplaćuje radnicima Čistoće

Jeste li ikada čuli za pojam 'naknada za sramotu'? Postoji teza da se takav financijski dodatak isplaćuje pometačima, radnicima gradske komunalne tvrtke Čistoća.

Doduše, takvo nešto nema puno smisla jer je 'sramota' relativan osjećaj koji netko može osjetiti baveći se bilo kojim poslom. Ali, kruže priče da je takvo nešto redovna stavka na plaći splitski pometača. Tako nam je u sklopu projekta 'Naš grad' stigao i upit za komunalnu tvrtku 'Čistoća' u kojem se tražilo pojašnjenje isplaćuje li se nekim njihovim radnicima 'naknada za sramotu'.

- Zaposlenici Čistoće Split plaćeni su na temelju odredbi Pravilnika o radu te Kolektivnog ugovora. Niti jedan propis ne poznaje pojam naknade za sramotu te zasigurno niti jedan zaposlenik Čistoće Split ne prima takvu niti neku sličnu naknadu - odgovorili su i srušili mit.

Vaša reakcija na temu