Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PLAN UPRAVLJANJA PARK ŠUMOM Ministarstvo: Uputno je ponoviti javnu raspravu; Vlasnici zemljišta: Jedva čekamo!

PLAN UPRAVLJANJA PARK ŠUMOM Ministarstvo: Uputno je ponoviti javnu raspravu; Vlasnici zemljišta: Jedva čekamo!

'Proces izrade treba biti transparentan, konačni je prijedlog značajno izmijenjen'

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja smatra kako bi bilo 'uputno ponoviti javnu raspravu' za Plan upravljanja park šumom Marjan.  Javnoj ustanovi su se očitovali na zahtjev za mišljenjem koje su od njih, prema zakonu, dužni tražiti.

Resorno ministarstvo drži da proces izrade Plana upravljanja treba biti transparentan i participativan u smislu uključivanja svih relevantnih dionika, a konačni je prijedlog  značajno izmijenjen u odnosu na prvotni za koji je provedena javna rasprava. Uz to, kažu, vremenski razmak između javne rasprave i zahtjeva za novim mišljenjem je bio skoro dvije godine te su napravljene značajne izmjene upravljačke zonacije.

- Smatramo kako bi bilo uputno ponoviti javnu raspravu na kojoj će se zainteresiranoj javnosti prezentirati izmjene prijedloga Plana upravljanja te joj omogućiti davanje mišljenja, prijedloga i primjedbi - stoji, među ostalim, u odgovoru Javnoj ustanovi koja je tražila mišljenje nadležnog ministarstva o postupanju. 

Vlasnici zemljišta na Marjanu tvrde da ovaj dokument daje njima za pravo kada su tvrdili da plan neće dobiti suglasnost jer je nezakonit.

- Plan upravljanja je vraćen na javnu raspravu zbog niza proceduralnih pogrešaka. Ministarstvo se nije posebno referiralo na sadržaj Plana nego je kratko napisalo da su se u njemu dogodile značajne izmjene, a ne manje kako su iz Javne ustanove tvrdili - navode. 

Kažu i da jedva čekaju javnu raspravu kad će kreatori ovog dokumenta morati odgovarati na pitanja iz sadržaja samog dokumenta. 

- Jer vjerujte, proceduralne pogreške su ništa naspram cirkusa koji se nalazi u samom sadržaju - poručuju.

Vaša reakcija na temu