Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dean Bubić Plenković oštro po bračnom paru Puljak i Ivoševiću: 'Grbin ih je prošvercao na listu u Zagreb, a njegov zamjenik je antisemit'

Plenković oštro po bračnom paru Puljak i Ivoševiću: 'Grbin ih je prošvercao na listu u Zagreb, a njegov zamjenik je antisemit'

'Zašto o tome nitko ne govori. To je velika politička tema'

Odgovarajući na pitanje o statusu bivšeg ministra Banožića s obzirom na nedavno podignutu optužnicu za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, Plenković se sjetio bračnog para Puljak i zamjenika Bojana Ivoševića.

'Reagirali smo momentalno. On je prestao biti ministar isti dan. Nije bio kao neki drugi koji su imali slične nesreće, a bili su potpredsjednici Vlade. Mi poštujemo sudske presude i hrvatski pravni poredak. Ogromna je razlika između velikog broja lijevih stranaka koji su bili jataci Milanovića u kršenju ustava i nepoštivanju našeg pravnog poretka. To je nebo i zemlja. 

Zato je u potpunosti smiješno da nam jedna ekipa prepuna korupcionaških afera, nepotizma, antisemitizma, imate zamjenika gradonačelnika Splita poznatog po antisemitskim stavovima. Zašto o tome ne pričamo? To je velika politička tema zbog koje treba propitivati one koji su teško poraženi na izborima, a prošli su tako da ih je Grbin, Milanovićev jatak u kršenju ustava, prošvercao na liste, čak i u Zagrebu. Oni su dvoje Dalmatinaca koji žive dolje stavili na listu u Zagrebu. Možda i kuha u zagrebačkom SDP-u ako ta organizacija uopće i postoji. To je jako bitno', kazao je Plenković.

Vaša reakcija na temu